Drechtstreek verslaat ook De Alblas

17 april 2017 door Josette Huisman
Drechtstreek verslaat ook De Alblas

PAPENDRECHT - Met de tiende overwinning op rij lijkt Drechtstreek op weg naar een zeer hoge eindklassering in de 3e klasse C. Afgelopen zaterdag was het ‘buurman’ De Alblas dat zijn meerdere moest erkennen in koploper Drechtstreek.

De 5-1 uitslag was wel enigszins geflatteerd want zo groot waren de krachtsverschillen niet. Daar treurde men echter bij Drechtstreek niet om want de score is goed voor het doelsaldo.  Vooral tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd toonden beide kanten een nogal afwachtende houding. Er werd wat rommelig gespeeld en totdat Laurens Barnhoorn in de 14de minuut vlak voor doelman Marvin Otte de bal net niet kon raken waren er nauwelijks kansen geweest. De Alblas leek toen zijn kansen te ruiken want het zette flink druk op de blauwwitte brigade. Pas in de 20ste minuut opende Drechtstreek de score door een schitterende goal van Randy Kroos. Op aangeven van de goed spelende Jillroy Ruiz omspeelde hij  zijn tegenstander en schoot de bal van ongeveer 20 meter over keeper René de Ruiter in de verre hoek. 

Vanaf dat moment kwam het initiatief bij Drechtstreek te liggen dat De Alblas terug drukte in de verdediging. Tien minuten na de openingsgoal was het Mark Kunst die – opnieuw op aangeven van Jillroy Ruiz - over links de bal onder de keeper door kon schieten: 2-0.

Na rust leek Drechtstreek wat minder geconcentreerd. Vier minuten na de hervatting kwam een lange bal van achteruit bij de altijd slimme Chris Koremans terecht. Die aarzelde geen moment en bracht de aansluitende 2-1 op het bord. De Alblas putte hier moed uit en ging steeds in de aanval maar alle pogingen werden afgeslagen door de Drechtstreek defensie. In de 67ste minuut werd het 3-1 toen de doorgeschoven bal van Jillroy Ruiz door Randy Kroos knap werd verzilverd. Na dat derde doelpunt was het over voor De Alblas dat zich bij de nederlaag neer leek te leggen. Er volgden nog twee prima doelpunten in de laatste tien minuten. De net ingevallen Hariz Brzac bracht de 4-1 op zijn naam en hij stelde Randy Kroos in de gelegenheid om zijn derde van de middag in te schieten. Met die 5-1 overwinning was coach Miguel Munoz duidelijk zeer tevreden. Hij roemde zijn mannen voor goede inzet. Hij gaf ook aan dat het voetballend wellicht niet allemaal hoogstaand was maar dat de resultaten nu belangrijker zijn. 

Op deze inhaaldag hoefde concurrent IFC niet te spelen en nummer drie Wieldrecht won uit bij ZBC’97. Daardoor staat koploper Drechtstreek nu drie punten los van de nummer twee IFC. Komende zaterdag zal het er om spannen als de nummers 1 en 2 elkaar treffen in Hendrik Ido Ambacht. Aanvang van die wedstrijd op sportpark Schildman is 15.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.