De Lage Waard helpt bij rampenoefening in FC Dordrecht stadion

13 april 2017 door Hennie van der Zouw
De Lage Waard helpt bij rampenoefening in FC Dordrecht stadion

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Op woensdagavond 19 april 2017 hebben leerlingen  van De Lage Waard geholpen bij een oefening in het stadion van FC Dordrecht. De leerlingen waren slachtoffer en hadden allemaal verschillende verwondingen. Enkele leerlingen moesten zelfs met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

Aan het begin van de avond kregen alle deelnemers een uitleg over  de oefening. Er was een groep slachtoffers en een groep supporters en zij hebben allemaal een eigen taak gekregen.

De oefening begon met het kijken naar een voetbalwedstrijd. De groep supporters stond te zingen en te schreeuwen. De leerlingen van De Lage Waard zaten tussen het publiek naar de voetbalwedstrijd te kijken. Op een gegeven moment ontplofte er een vuurwerkbom en ontstond er paniek bij de supporters. De supporters werden het stadion uitgeleid en de slachtoffers, waaronder de leerlingen, bleven gewond in het stadion achter.

De hulpdiensten kwamen al snel op gang en zij controleerden alle slachtoffers en het rampenplan werd in werking gezet. De leerlingen werden met hulp van politie, brandweer of ambulancepersoneel naar een verzamelplaats gebracht om verder onderzocht te worden. Uiteindelijk werden sommige leerlingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht om daar verder onderzocht te worden. Jill Duizer, een van de leerlingen, had last van haar rug: 'Ik moest alleen zeggen dat ik last van mijn rug had en opeens lag ik op een brancard. Hierna brachten ze mij in een ambulance naar het ziekenhuis.' Ook Senna de Rover werd naar het ziekenhuis gebracht: 'Ik had last van mijn bekken en ook ik moest naar het ziekenhuis. Het was erg leuk om eens mee te maken.'

Na de oefening kwamen de leerlingen weer naar de verzamelplaats om daarna weer in alle gezondheid naar huis te gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.