Samen met Wasko hoeden maken voor Koningsdag

12 april 2017 door Hennie van der Zouw
Samen met Wasko hoeden maken voor Koningsdag

PAPENDRECHT - Vanmiddag toen de scholen uit gingen, kwamen 140 kinderen naar het zalencentrum van de Palm, om een mooie koningsdaghoed te knutselen. "Die hoed staat je goed" is een leuke activiteit georganiseerd door de gemeente Papendrecht en Wasko, waarbij de basisschoolkinderen met evtuele hulp van ouders en medewerkers van Wasko hun hoed mochten maken voor de hoedenparade op Koningsdag.

Bij binnenkomst kregen de kinderen eerst een pakje Wicky met daarbij broodjes knakworst, zodat ze met een volle maag aan de slag konden gaan. Hun creativiteit werd uitgedaagd. Er werd geknutseld met stroken, papieren zakken, lintjes, veertjes, siersteentjes, diverse soorten papier en nog veel meer.

Hele bijzondere creaties kwamen voorbij. Als je klaar was, ging je met je hoed op de foto in een oranje lijst. Deze foto's komen op Koningsdag op het Marktplein te hangen. Ook komen ze op de website van PuurPapendrecht te staan.

Op 27 april vieren we Koningsdag.  Alle kinderen zijn deze dag welkom om hun hoed te tonen tijdens de hoedenparade. Deze start om 10:00 uur en gaat vanaf de Muziektent, via winkelcentrum de Meent, naar het Marktplein. Rondt 10:20 uur kiest burgemeester Moerkerke de 3 mooiste hoeden uit.

Meer over het Koningsdagprogramma in Papendrecht vindt u op de website

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.