Drechtstreek blijft koploper

10 april 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek blijft koploper

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT - Weer is Drechtstreek er in geslaagd om drie punten bij te schrijven zodat de koppositie kon worden behouden. Het was wel op het  nippertje want pas ver in de verlenging van de tweede helft was het Justin Blaauw die de winnende 2-3 op het bord bracht. 

Groote Lindt ging zeer voortvarend van start in de wedstrijd tegen de ploeg van hun vorige coach Miguel Munoz. Door de tussentijdse overstap van Munoz tijdens het vorige seizoen hebben de onderlinge wedstrijden toch altijd een extra lading. De Zwijndrechtse ploeg speelde fel en agressief voetbal dat al in de twaalfde minuut van de wedstrijd tot de 1-0 leidde. De voorsprong liep in de 36ste minuut zelfs al op tot 2-0. Het lukte Drechtstreek niet om goed in het eigen spel te komen.

Door de voorsprong namen  de mannen van Henk Dirven alle tijd om het spel te vertragen, hetgeen voor scheidsrechter Fitters reden was om extra tijd bij te tellen, zowel in de eerste als de tweede helft. In de blessuretijd van de eerste helft was het Mark Kunst die na een hoekschop van Randy Kroos met een fraaie kopbal doelman Raymond Klootwijk kon passeren zodat Drechtstreek ging rusten met een 2-1 achterstand.

Na rust bracht coach Munoz good-old Martijn de Jong in het veld waardoor Drechtstreek wat meer grip kreeg op het middenveld. Mede omdat Drechtstreek conditioneel sterk is, werd het voor Groote Lindt steeds lastiger om overeind te blijven. De voorwaartse druk van Drechtstreek resulteerde in de 80ste minuut zelfs in de gelijkmaker. Alweer Mark Kunst benutte de assist van Justin Blaauw (foto hiernaast) en hij kopte met zijn vijftiende doelpunt van het seizoen de 2-2 binnen. Met nog tien officiële minuten op de klok rook Drechtstreek zijn kansen en het ging vol voor de overwinning. De vertragende tactiek van de Zwijndrechters mocht hen niet baten want opnieuw liet scheidsrechter Fitters merken dat hij alle ‘verloren’ tijd toch wilde laten volmaken. Zo kon het gebeuren dat in de 95ste minuut van de wedstrijd Drechtstreek de volle winst toch nog kon binnen halen. In een rommelige situatie voor het doel van de soms wat provocerend spelende doelman Klootwijk was het Justin Blaauw die de bal via de onderkant van de lat in het doel kon koppen. Kort na die 2-3 score floot de scheidsrechter de wedstrijd af en had Drechtstreek zich met de late overwinning kunnen revancheren voor de thuiswedstrijd waarin Groote Lindt in de laatste vijf minuten hun achterstand van 3-1 terug had weten terug te brengen tot een 3-3 gelijkspel. Zo behaalde Drechtstreek zijn negende overwinning op rij en dat kan een knappe prestatie worden genoemd. Door de winst van de twee naaste concurrenten, IFC en Wieldrecht, blijft de stand bovenaan de ranglijst ongewijzigd. Komende zaterdag is een inhaaldag waarop Drechtstreek en Wielwijk aan de bak moeten en IFC vrij is. Wieldrecht speelt de uitwedstrijd tegen ZBC’97 en Drechtstreek speelt thuis de inhaalwedstrijd van 28 januari tegen De Alblas. Aanvang van die wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14:30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.