Adrie van den Adel: 'Brevet van onvermogen voor Papendrechtse coalitiepartijen'

08 april 2017 door Hennie van der Zouw
Adrie van den Adel: 'Brevet van onvermogen voor Papendrechtse coalitiepartijen'

PAPENDRECHT - Onderstaande Ingezonden brief ontvingen we van Adrie van den Adel (geboren en getogen Papendrechtse)

"Brevet van onvermogen voor Papendrechtse coalitiepartijen. Heftige kop; wat is er aan de hand?

Gisterenavond heb ik de gemeenteraadsvergadering bijgewoond, onder andere omdat er een belangrijk punt voor de kinderboerderij op de agenda stond. En aangezien ik daar vrijwilliger ben, gaat het lot van de kinderboerderij mij enorm aan het hart.

Wat is het probleem?

In 2013 is ver voordat de huidige kinderboerderij in gebruik werd genomen een subsidiebedrag vastgesteld op basis van wat men toen wist.

In 2016, nadat de kinderboerderij 2 jaar in gebruik is, is vast komen te staan dat de kinderboerderij op het vastgestelde subsidiebedrag € 26.000,-- te kort komt.

Dit bedrag is door de kinderboerderij aan alle kanten onderbouwd. Een voorstel om het subsidiebedrag van de kinderboerderij met € 26.000,-- te verhogen is gisteravond door de gemeenteraadsleden van de coalitiepartijen afgewezen.

Helaas heeft geen enkel raadslid van geen enkele coalitiepartij ooit de moeite genomen om contact met het bestuur van de kinderboerderij te zoeken om uit eerste hand te horen hoe dit zo komt. Dit in tegenstelling tot het PAB dat zich wel in het dossier kinderboerderij heeft verdiept en daardoor positief op het voorstel heeft gestemd.

De raadsleden van de coalitiepartijen zitten vanachter hun dure laptops en I-pads te orakelen over wat ooit in 2013 is afgesproken. Van voortschrijdend inzicht heeft men nog nooit gehoord. En nog erger: ondanks alle complimenten wordt het bestuur (wat volledig uit vrijwilligers bestaat) als een stelletje amateurs weggezet. Ook de verantwoordelijke wethouder voor de kinderboerderij werd niet vrij gepleit.

Ik kan u verzekeren dat de kinderboerderij als een geoliede machine loopt. En ik vind dat Papendrecht recht heeft op deze kinderboerderij. De kosten van deze kinderboerderij staan niet in verhouding tot de kosten van bijvoorbeeld de renovatie van het vernieuwde gemeentehuis. En daar wordt door de raadsleden van de coalitiepartijen met gemak goedkeuring gegeven voor tonnen euro’s extra geld.

Wel veel extra geld voor de ambtenarij, geen extra geld voor de burger.

U zult begrijpen dat ik teleurgesteld ben in deze gemeente en dat ik de gemeenteraadsleden van de coalitiepartijen een brevet van onvermogen geef. Om nu niet alleen aan de kant te gaan staan roepen, heb ik besloten om mij bij het PAB aan te sluiten."

Tot zover de ingezonden brief.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.