Beoogd bestuur kinderboerderij Papenhoeve houdt eer aan zichzelf

12 maart 2013
Beoogd bestuur kinderboerderij Papenhoeve houdt eer aan zichzelf

PAPENDRECHT - Na een enerverende vergadering van de commissie Samenleving afgelopen donderdagavond 7 maart, waarin GroenLinks zich heel kritisch uitliet over de plannen rondom Kinderboerderij de Papenhoeve, ontstond er veel onrust.

Vrijdagmiddag tijdens de presentatie van het beoogde nieuwe bestuur van de Papenhoeve, leek het allemaal mee te vallen. Wethouder Koppenol kon allerlei vervelende geruchten weerleggen. Het beoogde bestuur had goede moed, en wilde zijn schouders eronder gaan zetten, om zo het voortbestaan van de Kinderboerderij te garanderen.

Maar in de afgelopen dagen heeft fractievoorzitter René van Engelen van GroenLinks, nogmaals van zich laten horen, en wel met een persoonlijke aanval op beoogd voorzitter Wim Versteeg (zie foto). René van Engelen stelde afgelopen vrijdag letterlijk: “Als de geruchten juist zijn, zal het stichtingsbestuur geleid gaan worden door iemand die al bij andere verenigingen/stichtingen tussentijds is opgestapt. Dit is nu precies waar we als GroenLinks bang voor zijn! Zo gaat de kinderboerderij er aan”.

Dit was voor het beoogde bestuur de druppel. Wim de Leur hierover: “Zo heeft dit beoogde bestuur er ook geen zin meer in, een prima vrijwilliger zoals Wim Versteeg zo beschadigen. Dat is geen manier van doen. We stoppen ermee, de politiek zoekt het zelf maar uit”.    

Dinsdagmiddag 12 maart kwam de gemeente Papendrecht met de volgende persverklaring:

Terugtreden beoogd bestuur kinderboerderij.

Het college van burgemeester en wethouders betreurt het terugtreden van de vrijwilligers die zich bereid verklaard hadden het bestuur te willen vormen van de kinderboerderij nieuwe stijl. Als gemeentebestuur hebben wij veel waardering en respect voor alle vrijwilligers die zich voor Papendrecht inzetten. Daar horen deze drie enthousiaste vrijwilligers zeker bij. Tegelijkertijd heeft het college begrip voor hun keuze, gezien het feit dat zij persoonlijk onderwerp van politiek debat zijn geworden.

Wethouder Koppenol: 'Zo moeten vrijwilligers niet door de politiek worden bejegend. De plannen voor de kinderboerderij waren en zijn deugdelijk en duurzaam. Wie het belang van de kinderboerderij voor ogen heeft, zou deze discussie over personen niet moeten willen, maar de discussie op inhoud voeren.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.