Voorlichting social media op De Lage Waard

07 april 2017 door Hennie van der Zouw
Voorlichting social media op De Lage Waard

PAPENDRECHT - Elk jaar komt de politie Papendrecht naar De Lage Waard. In enkele dagen tijd geven zij alle tweedeklassers een voorlichting over het gebruik van de mobiele telefoon. Wat moet je doen als je telefoon gestolen wordt? Wat zijn de gevaren van social media? Dit zijn allemaal vragen die de politie aan de leerlingen uitlegt.

Elk lesuur bezoekt en klas leerlingen de voorlichting van de politie. Na een korte voorstelronde begint de voorlichting met een kort gesprek over de mobiele telefoon. Hierna worden er verschillende thema's besproken die erg van nut kunnen zijn van scholieren van een middelbare school. Het gebruik van social media kan erg handig zijn, maar zit ook vol gevaar.

De politie geeft aan wat de gevaren zijn, waar je op moet letten bij het gebruik van deze media en wat je moet doen als je toch nare ervaringen hebt met de mobiele telefoon. Door deze voorlichting krijgen de leerlingen meer inzicht in het gebruik van social media.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.