Drechtstreek neemt koppositie over

03 april 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek neemt koppositie over

PAPENDRECHT - Met de overwinning op EBOH uit Dordrecht heeft Drechtstreek de koppositie overgenomen van IFC, dat gelijk speelde tegen De Zwerver. IFC verspeelde daarmee twee punten en met een wedstrijd meer gespeeld dan Drechtstreek moesten zij hun koppositie afstaan. Het belooft nog een spannend competitieslot te worden in de 3e klasse C waar ook Wieldrecht de bovenste twee op de voet volgt.

Gedurende het eerste deel van de wedstrijd was het Drechtstreek dat EBOH in de verdediging drukte. Er werden heel wat aanvallen opgezet door de Munoz-elf maar het leidde niet tot doelpunten. De inzet van beide ploegen was er zeker en er waren soms stevige persoonlijke duels. Scheidsrechter Leo van Heiningen moest het spel dan ook enkele malen onderbreken voor blessure behandelingen. Na achttien minuten moest Joey Hakkesteeg het veld al met een knieblessure verlaten om te worden vervangen door Mischa Groeneveld. Het duurde tot de 25ste minuut van de wedstrijd voordat Mark Kunst de 1-0 kon scoren. Op slim aangeven van Martijn de Jong passeerde Kunst met fraaie bewegingen twee van zijn tegenstanders om vervolgens keihard in schieten, daarbij EBOH doelman Pim Versluis volkomen kansloos achterlatend.

Toch liet EBOH zich niet van de wijs brengen door de achterstand. Het bleef hard knokkend de aanval zoeken en in de 39ste minuut leidde hun inzet dan ook tot de gelijkmaker. Het was Roy Tuinder die in een rommelige situatie na een hoekschop profiteerde van de mistastende goalie Marvin Otte en van korte afstand  de 1-1 binnen knalde.

Na rust bleef de wedstrijd spannend en voor het publiek leuk om naar te kijken. Na vijf minuten wist Jeffrey Manzanares zich vrij te spelen en hij ging op snelheid alleen op doelman Otte af, die de kans onschadelijk wist te maken. Aan de andere kant haalde Jorn van Drimmelen een keer keihard uit maar ook zijn schot werd gestopt. Na ongeveer twintig minuten spelen zag ook Randy Kroos zijn schot net over het doel gaan nadat hij een schitterende pass van Martijn de Jong had gekregen. En toen in de 68ste minuut werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Mark Kunst - op zeker dertig meter afstand van het doel  - zag dat doelman Versluis ver voor zijn doel stond. Hij haalde uit met schitterend afstandsschot dat met een mooie boog in de verre hoek belandde. 2-1. Daarna was de strijd nog zeker niet gestreden want EBOH bleef hard werken voor een aansluitende treffer. Dat lukte niet en de meeste kansen waren toch voor Drechtstreek, dat kort voor tijd een schot van Mischa Groeneveld nog gestopt zag worden door Pim Versluis.

Na acht overwinningen op rij en met nog zes wedstrijden te gaan staat Drechtstreek nog een spannend competitieslot te wachten. Komende zaterdag speelt IFC thuis tegen Streefkerk en voor Drechtstreek staat de uitwedstrijd tegen Groote Lindt op het programma. Aanvang van die wedstrijd op Sportpark Bakestein in Zwijndrecht is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.