Prins Constantijnschool kiest definitief voor andere schooltijden

26 augustus 2016
Prins Constantijnschool kiest definitief voor andere schooltijden

PAPENDRECHT -  Basisschool Prins Constantijn aan de Walmolen werkt vanaf dit nieuwe schooljaar definitief met  andere schooltijden. De school is afgestapt van het traditionele rooster met de (lange) pauze tussen de middag. Vorig schooljaar werd al gewerkt met een continurooster in verband met een grootschalige verbouwing. Bij een continurooster is er sprake van een aaneengesloten schooldag.

Veel ouders ervaren dit als bijzonder plezierig en kiezen dan ook steeds vaker om die reden voor de school. Ook de leerlingen vinden het gezellig om op school te eten. Voor iedereen is er meer continuïteit en rust gekomen. De leraren hebben dan ook heel bewust hun voorkeur uitgesproken voor de nieuwe schooltijden.

Verder is de combinatie tussen zorg voor de kinderen en werk van de ouders meer in evenwicht gekomen. Die geluiden worden ook onder ouders teruggehoord op het schoolplein. De kinderen van alle groepen kunnen 's morgens 10 minuten voor schooltijd al naar binnen en vervolgens beginnen om 8.30 de lessen.

Een 'hele' schooldag loopt dan door tot 14.30 uur. Op woensdag en vrijdag is dit veelal iets korter. De school werkt sinds dit schooljaar samen met Kinderopvang Papendrecht. Zij verzorgen binnen de muren van het vernieuwde schoolgebouw de buitenschoolse opvang en het peuterspeelzaalwerk. Ook eten de pedagogisch medewerkers tussen de middag een boterham met de kinderen en houden zij toezicht op het schoolplein. In dit half uur maken de leerkrachten gebruik van hun wettelijk verplichte pauze.

Dit schooljaar wordt nog verder onderzoek gedaan naar de wenselijkheid van het 5 - gelijke dagen model. De mening van de ouders wordt daarbij ook gepeild.

Zo zijn er voor de school in korte tijd veel veranderingen. De school is gerenoveerd en gaat vanaf 28 september op in een Kindcentrum. Vanaf het voorjaar 2017 zal er ook voor de groep 0 tot 2 jarigen een dagopvang in het schoolgebouw worden gestart. Zo werkt de school ook toe naar een doorgaande lijn voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Een mooie en (nu al) geslaagde combinatie van onderwijs en opvang!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.