Kerken Papendrecht bereid om vluchtelingen te helpen

02 oktober 2015
Kerken Papendrecht bereid om vluchtelingen te helpen

PAPENDRECHT - In de raadsvergadering van woensdag 30 september werd in een open debat onder andere gesproken over het mogelijk opvangen van vluchtelingen in de gemeente Papendrecht.

Op dit moment is er een inschatting gemaakt dat er geen beroep gedaan wordt op de gemeente Papendrecht m.b.t het openen/opzetten van een asielzoekerscentrum. Het COA wil met name grote locaties (> 600 personen) en dit is in de gemeente Papendrecht niet mogelijk qua infrastructuur.

De voorzitter van het OKP, Jaap van de Ruit, sprak in namens de Papendrechtse kerken en gaf aan dat ze hun hulp willen toezeggen mocht dit nodig zijn, uiteraard zonder dat er een politiek standpunt wordt ingenomen.

Er was in de vergadering nog wel enige ophef toen André Stremler namens het PAB aangaf dat "als we mogen kiezen, dat we dan het beste voor christelijke asielzoekers kunnen kiezen". Hoewel politieke partijen vrij zijn om hun mening te verkondigen, kreeg Stremler wel het verwijt discriminerend te handelen.

Arno Janssen (PAB) licht op Facebook vandaag toe: "Als keuze mogelijk is, dan bij voorkeur mensen opvangen die 1. meer onder druk staan, zoals christenen, die 2. ook bij een langer verblijf gemakkelijker integreren. Is overigens ook door Van der Staaij (SGP) onlangs nog naar voren gebracht en ook samen met Joël Voordewind (CU) heeft hij heel wat vragen gesteld over de benepen positie van juist christenen onder de stroom asielzoekers. De kritiek uit de lokale christelijke partijen CU en SGP is daarom wel heel hypocriet. De kritiek uit linkse hoek is meer ideologisch te verklaren, maar het gijzelen van het vluchtelingendebat door linkse partijen in het voorbijgaan van de angsten en zorgen die breder ook in de Papendrechtse samenleving spelen vinden wij niet kunnen. Ik vind het bericht in het AD dan ook wel erg zwart-wit neergezet en vooral de onderkop is pertinent onjuist: bij voorkeur is echt wat anders dan alleen. Verder vind ik dit vluchtelingenvraagstuk bij uitstek geen onderwerp waar politieke spelletjes over gespeeld moeten worden: de onterechte aantijgingen aan het adres van het PAB leiden nu af van de zoektocht naar oplossingen, ook in Papendrecht".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.