Stichting Noodopvang Papendrecht denkt mee over vluchtelingenopvang

21 september 2015
Stichting Noodopvang Papendrecht denkt mee over vluchtelingenopvang

PAPENDRECHT - De Stichting Noodopvang Papendrecht (SNP) is in 2002 ontstaan vanuit het Overlegorgaan Kerken Papendrecht (OKP). De afgelopen jaren heeft zij een aantal keren vluchtelingen kunnen opvangen in eengezinswoningen in Papendrecht en hoopte dit inmiddels te kunnen afbouwen.

Inmiddels stromen er door de oorlog in het Midden-Oosten vele vluchtingen naar West-Europa en ook naar Nederland. Wellicht wordt er door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) binnenkort wel een Papendrecht het verzoek gedaan om asielzoekers op te vangen.

Tine Kouwenhoven van de SNP geeft aan:"Als het binnenkort in de gemeenteraad gaat over vluchtelingen in Papendrecht, is het goed om te weten wat we als bestuur van de Stichting Noodopvang Papendrecht aan deze discussie zouden willen bijdragen.

Onze verwachting is namelijk dat we geen grote aantallen asielzoekers hier zullen opnemen in leegstaande gebouwen.
Wel kunnen we proberen wat te doen voor mensen die hier mogen blijven, maar nu nog in een Asielzoekerscentrum wonen.

We zouden daartoe creatief kunnen kijken naar plekken waar mensen in kleine groepen gehuisvest zouden kunnen worden.
Niet iedereen die nu in een AZC woont en wacht op een huis, hoeft dan te wachten op een schaarse sociale huurwoning.  Vooral alleenstaande jonge mensen kunnen prima in een groter pand met gezamenlijke voorzieningen wonen. Ze zullen blij zijn het AZC te kunnen verlaten. Later kunnen ze, als ze dat willen, doorstromen naar andere huisvesting net als andere nederlanders.
Samen met Vluchtelingenwerk kunnen we met de nodige vrijwilligers voor de inrichting en begeleiding zorgen. Daar hebben we al ervaring in. Ons netwerk ligt er al.

Volgens ons is dit een actie die ook geschikt is voor kleinere plaatsen en die bijdraagt aan het helpen oplossen van het huisvestingsprobleem van vluchtelingen. In de AZC's komt ruimte doordat mensen met een verblijfsvergunning eindelijk een plek krijgen om te wonen.
Wat ons betreft willen we dit dus aanbevelen en zijn we bereid om hierover mee te denken".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.