Vluchtelingen te gast bij Willaerts

20 december 2011
Vluchtelingen te gast bij Willaerts

PAPENDRECHT - Maandag 19 december zullen de in Papendrecht nieuw aangekomen cliënten van VluchtelingenWerk  niet snel vergeten. Na vaak jarenlang in onzekerheid te hebben gezeten of men zich blijvend in Nederland mag vestigen, werden deze mensen uitgenodigd voor een heerlijk kerstdiner bij Grand Café Willaerts te Papendrecht.

Maar liefst ongeveer 70 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging die Bjorn in samenspraak met wethouder Herman Nieuwstraten had bedacht. Bjorn is eigenaar van Grand café Willaerts te Papendrecht. Daarnaast waren er ook een aantal vrijwilligers van VluchtelingenWerk aanwezig om hun cliënten ook deze avond bij te staan, net zoals ze dat elke maandag en woensdag tijdens kantoor uren doen. Het sjieke diner dat hen deze avond aangeboden werd, telde maar liefst 5 gangen. En dat het van uitstekende kwaliteit was bleek wel uit de stiltes die zo nu en dan vielen. Het personeel van Willaerts had zich voor deze speciale avond spontaan aangemeld om op vrijwillige basis te komen werken. Ze deden dit op uiterst kwalitatieve en ontspannen wijze. Niets was hen te veel. Ook de aanwezige kinderen vermaakten zich prima. Zodra het dessert aan de beurt was, mochten ze zelfs in groepjes van 3 in de keuken komen om hun eigen ijsje te scheppen.

Aan het eind van de avond sprak de coördinator van VluchtelingenWerk,  afdeling Zuidvleugel, Hicham Zaezai zijn dank en waardering uit naar personeel en eigenaar Bjorn van Dijl. Deze laatste gaf aan dat hij het superleuk had gevonden. “Ik zou er zelfs graag een jaarlijkse traditie van maken, kansen als deze grijp ik graag aan”, aldus Bjorn.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.