Vluchtelingenwerk Papendrecht gaat vluchtelingen en buren met elkaar in contact brengen

07 september 2011
Vluchtelingenwerk Papendrecht gaat vluchtelingen en buren met elkaar in contact brengen

PAPENDRECHT - Het Vluchtelingenwerk Zuidvleugel Papendrecht is al ruim 10 jaar actief in Papendrecht en biedt maatschappelijke begeleiding voor vluchtelingen die in Papendrecht een huis toegewezen hebben gekregen. Deze mensen komen doorgaans in een leeg huis, in een vreemde stad/land en weten dan letterlijk niet waar ze het zoeken moeten.

Hicham Zaezai (op de foto links) is coördinator voor de locatie Papendrecht en krijgt hulp van 13 vrijwilligers om zijn werk te doen in opdracht met financiële steun van de gemeente Papendrecht.

Om de integratie van vluchtelingen in Papendrecht te bevorderen, organiseren ze onder andere taallessen, fietsprojecten, zwemlessen en naailessen. Overigens kan Vluchtelingenwerk nog wel een aantal vrijwilligers gebruiken voor deze activiteiten.

Hischan Zaezai legt uit:"Vaak blijkt dat vluchtelingen hun buren niet goed kennen en daarom gaan we in samenwerking met Woonkracht10 een nieuw project starten, namelijk "Kijk in de keuken van de buren".
Iedere maand wordt er dan door 5 vluchtelingen gekookt voor en/of met hun buren, zodat er een grote maaltijd voor zo'n 15 personen wordt gemaakt. Het doel van deze activiteit is stimuleren van het contact met hun buren."

Ina Florusse (op de foto rechts) is vrijwilligster en heeft de regie in handen van dit eetproject.

De eerstvolgende kookactiviteit wordt op woensdag 28 september gehouden.
Wethouder Herman Nieuwstraaten is enthousiast over dit idee en heeft aangeven ook een keer te willen koken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.