Lammetjes geboren op 'De Papenhoeve'

24 maart 2017
Lammetjes geboren op 'De Papenhoeve'

PAPENDRECHT - Hoera! Het eerste nieuwe leven van dit jaar op ‘De Papenhoeve’ is een feit. Er zijn 2 lammetjes geboren. Het zijn geen lammetjes van de schapen, maar van onze geit Nouka. Ja, ook pasgeboren geitjes worden lammetjes genoemd. Aan Nouka merkten we al dat ze onrustig was, daarom werd ze door camerabeelden in de gaten gehouden.

En ja, ineens was het ’s-avonds zover. Het ging allemaal heel snel. Voordat de dienstdoende dierverzorger op de boerderij was, waren de twee kleine geitjes al geboren. Twee zusjes zelfs. Dat betekent dat ze allebei op de boerderij mogen blijven. Nouka en haar kleintjes maken het goed. Inmiddels hebben beide dametjes het drinken goed onder de knie en moeder Nouka is heel zorgzaam en lief. Het gelukkige drietal kan door het publiek worden bezocht.

Wist u dat de draagtijd van zowel geiten als schapen ongeveer 5 maanden is? Ieder jaar wordt zorgvuldig vastgesteld van welk dier er kleintjes kunnen komen. Dit jaar worden er geen biggetjes op de boerderij geboren. Het varken Woezel heeft vorig jaar een zwaar jaar gehad met haar 10 biggetjes. Dit jaar kan ze weer helemaal op kracht komen. Binnenkort worden wel de lammetjes van de schapen verwacht. Hoeveel dit er gaan worden weten we niet precies. Want ook een schaap kan van meerdere lammetjes bevallen. En eind juli of begin augustus wordt er weer een kleine alpaca verwacht.

Het is dus weer een drukke en vrolijke tijd op onze boerderij. Kom gerust een kijkje nemen bij al dit nieuwe leven.

Door Adrie van den Adel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.