Eerste paal woningen De Hooght fase 2 eigenhandig door wethouder Kees Koppenol geslagen

17 februari 2016
Eerste paal woningen De Hooght fase 2 eigenhandig door wethouder Kees Koppenol geslagen

PAPENDRECHT -  Met het slaan van de eerste paal voor fase twee van woningbouwproject De Hooght is de gebiedsontwikkeling Lange Tiendweg een nieuwe fase in gegaan. Nu Vorm Bouw de eerste fase van het project heeft opgeleverd, zullen tussen de Lange Tiendweg en Burgemeester Keijzerweg in rap tempo 36 nieuwe woningen verrijzen.

Wethouder Kees Koppenol sloeg eigenhandig de officiële eerste paal. ‘Tevreden en ook met wat weemoed sta ik hier, want zo’n beetje op deze plek trokken honderdduizenden bezoekers van het voormalige zwembad De Hooght hier ruim 40 jaar lang hun baantjes. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het best even slikken was toen de sloophamer het oude zwembad met de grond gelijk maakte. Maar nu ik dit weer meemaak, maakt sentiment plaats voor oprechte trots.’

De gebiedsontwikkeling startte met het geheel vernieuwde Apollo hotel, gevolgd door de bouw van sporthallen en binnen- en buitenzwembaden van Sportcentrum Papendrecht. Na de sloop van jeugdcentrum Interval – dat momenteel gestript en vervolgens gesloopt wordt – kan het parkeerterrein voltooid worden. De voltooiing van het gebied komt hiermee weer een stap dichterbij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.