Drechtstreek wint nipt van HSSC'61

27 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek wint nipt van HSSC'61

PAPENDRECHT - In de thuiswedstrijd tegen HSSC’61 is Drechtstreek er opnieuw in geslaagd om drie punten bij te schrijven. Het won nipt met 1-0 van de Heicoppers die daarmee op de elfde positie beland zijn. Voor de Drechtstreek was het de zevende overwinning op rij.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de vijfde minuut toen Justin Blaauw een vrije trap mocht nemen ruim buiten het strafschopgebied. Hij schoot de bal strak en zuiver in en Randy Kroos kon de bal hard achter de kansloze doelman Niek de Vos koppen. Door de vroege voorsprong werd bij het opnieuw ruim opgekomen publiek de verwachting gewekt dat Drechtstreek wel door zou drukken en een ruimere voorsprong af zou dwingen. Dat pakte anders uit want HSSC liet zich niet wegspelen, ook al zette Drechtstreek nog zo veel druk. Het werkte keihard om zelf tot scoren te komen, maar de kansen waren echter vooral voor Drechtstreek waar met name Joey Hakkesteeg enkele keren hard uit wist te halen. Steeds stond echter de uitstekende spelende doelman Niek de Vos een doelpunt in de weg. Hij wist de Drechtstreek aanvallen steeds af te slaan.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Drechtstreek bleef aanvallen maar het kwam niet tot scoren.  Eerst werd een knal van Mark Kunst door Nie de Vos gestopt en ook een goede doelpoging mislukte op het nippertje. Met net iets meer dan een kwartier te spelen leek de 2-0 eindelijk te vallen na een zeer fraaie combinatie van Joey d’Haan, Joey Hakkesteeg en Mark Kunst, maar de bal ging rakelings lang de paal van het doel. In de 82ste minuut kwam Joey d’Haan alleen voor doelman Niek de Vos te staan maar de bal wilde er  weer niet in. De wedstrijd bleef hierdoor spannend tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Zwan.

Trainer Miguel Munoz toonde zich na afloop tevreden met de overwinning: “De punten tellen en er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, dus de kans op een mooie eindklassering blijft elke week overeind. We moeten wel gewoon elke wedstrijd weer scherp zijn”. Koploper IFC won zaterdag met 4-0 van Groote Lindt terwijl Wieldrecht  punten verspeelde met een 2-2 gelijkspel tegen De Zwerver. IFC speelt zaterdag in Kinderdijk tegen De Zwerver. Drechtstreek speelt weer een thuiswedstrijd als het Dordtse EBOH op bezoek komt. Aanvang van die wedstrijd in sportpark Oostpolder is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.