Drechtstreek wint uitwedstrijd tegen VVAC

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek wint uitwedstrijd tegen VVAC

PAPENDRECHT - De uitwedstrijd van Drechtstreek tegen VVAC in Ottoland is met 0-3 gewonnen door de Papendrechtse elf van Miguel Munoz. Op een nat en winderig sportpark behaalde Drechtstreek een reguliere overwinning tegen de rode lantaarndrager van de 3e klasse C.

Het eerste kwartier van de wedstrijd speelde zich vrijwel geheel op de helft van VVAC af. Er werd flink wat druk uitgeoefend op de Ottolanders maar die hielden hun verdedigende positie goed overeind. Door de straffe wind in de richting van het doel van de uitstekend keepende doelman Mathijs de Hoop gingen veel ballen huizenhoog over en kwamen heel wat passes verkeerd aan bij de voorste linie van Drechtstreek. Pas daarna kreeg Drechtstreek meer grip op zijn tegenstander. Het was in de 16de minuut zonde voor degelijk spelende Haris Brzac dat hij zijn fraaie aanval gestopt zag worden door doelman De Hoop. Ook een goed schot van Joey Hakkesteeg werd vakkundig gekeerd door de VVAC goalie. Na bijna een half uur spelen was het dan eindelijk Randy Kroos die op aangeven van Jorn van Drimmelen de 0-1 in kon schieten.

De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of de stand werd al verdubbeld. Joey Hakkesteeg scoorde op subtiele wijze met een goed geplaatste kopbal via de paal de 0-2. Het verzet van VVAC leek daarmee eerst gebroken maar daarna toch probeerde men voluit voor de aansluitingstreffer te gaan. In de 48ste minuut was de 19-jarige  Bob van Oosterhout daar heel dicht bij, maar zijn opzet mislukte op het nippertje. Zo’n tien minuten  later wist ook Ronald Bos een goede kans te creëren maar ook zijn kans werd door doelman Marvin Otte onschadelijk gemaakt. Drechtstreek bleef actief op zoek naar een derde doelpunt en het wist zich enkele goede kansen te scheppen.

Zo gleed Joey Hakkesteeg een bal net naast het doel en gingen enkele andere doelpogingen voorlangs. Met nog tien minuten te gaan kwam voor VVAC de pas 17-jarige Joran Houweling in het veld en hij was heel kort daarna gevaarlijk op links aanwezig maar zijn schot belandde op de lat. Ook Drechtstreek trof nog een keer de lat maar de 0-3 viel toch pas vier minuten voor het eind van de wedstrijd toen Damien Vereecken een vrije trap mocht nemen op zo’n tien meter buiten de zestien. Zijn schot belandde na een klein tikje van Mischa Groeneveld achter doelman Mathijs de Hoop.

Toen was de wedstrijd gespeeld. Drechtstreek kan zich nu gaan richten op de thuiswedstrijd van volgende week tegen HSSC’61. Door de ruime nederlaag van De Alblas (dat van koploper IFC verloor met 7-3)  en het feit dat Wieldrecht vrij was staat Drechtstreek nu op de tweede plaats van de ranglijst. Het heeft twee wedstrijdpunten minder dan IFC maar het heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd van komende zaterdag op sportpark Oostpolder begint om 14.30 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.