Een eerste kennismaking met het theater voor Wasko-peuters

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Een eerste kennismaking met het theater voor Wasko-peuters

PAPENDRECHT - De kinderen van peuterspeelzaal en peuteropvang Het Koningskind maakte voor het eerst kennis met het theater. Op 13, 14 en 15 maart waren zij van harte welkom bij theater De Willem. Verkleden in de kleedruimte, doen alsof je publiek bent en liedjes zingen op het podium: is dit de volgende generatie artiesten?

“Themagericht werken is spelenderwijs de wereld ontdekken”,  aldus Marieke Bode, pedagogisch medewerker bij Het Koningskind onderdeel van Wasko Kinderopvang. “We vinden het belangrijk dat kinderen leren door zelf te ontdekken en vanuit plezier te ervaren.”

Het hele jaar door komen er verschillende thema’s aan bod bij Het Koningskind. Wasko werkt nauw samen met de Koningin Beatrixschool. De afgelopen weken zijn ze gestart met het thema ‘Museum’, een gezamenlijk project met school. Museum valt in de categorie kunst en cultuur. In dat kader brachten de kinderen een bezoek aan theater De Willem.

“Het was een geweldige belevenis voor de kinderen”, vertelt Carola Kooijman, pedagogisch medewerker bij Het Koningskind. “Met dank aan de medewerkers van het theater hebben de kinderen maar ook wij een heerlijk uitje gehad!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.