PKC wint ook laatste Korfbal League wedstrijd

20 maart 2017
PKC wint ook laatste Korfbal League wedstrijd

PAPENDRECHT - Voor de helft van de ploegen uit de Korfbal League was het zaterdag 19 maart de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. De andere helft moet nog extra wedstrijden spelen, de één voor lijfsbehoud, anderen voor het ultieme doel, winst in de Ziggo Dome.

Waar de junioren van DOS’46 naar Papendrecht waren afgereisd moest de PKC/SWKGroep seniorenselectie de lange reis naar Nijeveen maken.

Het begin van de wedstrijd was niet echt doelpuntrijk te noemen. Halverwege waren er pas tien doelpunten genoteerd. Zo’n tien mimuten voor rust werd de mand in de Papendrechtse aanval gevonden en werd het verschil met de ploeg uit Drenthe groter. Het leeuwendeel van de doelpunten kwam voor rekening van Laurens en Richard. Met een stand van 4-13 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust een kort interview met Haralt Lucas, die aangaf waar het spel bij DOS’46 beter moest. Meer lopen en het schot beter timen zodat de thuisploeg niet na elk schot de bal kwijt was. Het was even schrikken, want het geluid van het interview was behoorlijk zacht en toen de muziek er weer kwam stonden de boxen te stuiteren.

Na rust scoorde PKC vrij snel drie doelpunten en bleef maar doorgaan. Zo’n vijf minuten voor tijd kwam ook Nick Janssens nog in het veld. De afscheidnemende Sven Jonker kreeg een publiekswissel en zelfs tijdens de wedstrijd een korte toespraak waardoor er een kort oponthoud ontstond. Spanning was er geen moment in de wedstrijd en frivool speelde PKC de wedstrijd minuten vol. De eindstand werd uiteindelijk 15-26.

Na deze laatste ronde weten we eindelijk wie de tegenstander wordt in de playoff die volgende week van start gaat. Ondanks dat KZ/Hiltex ruim won tegen AW.DTV heeft Blauw-Wit het laatste ticket voor de playoffs gepakt door te winnen bij LDODK/Rinsma.
AW.DTV degradeert uit de Korfbal League terwijl debutant DSC op herexamen mag, dus zij zullen volgende week met interesse de hoofdklasse finale bekijken. Op het moment van schrijven is nog niet bekend tussen welke ploegen de strijd om een ticket in de Korfbal League gaat.

Tekst: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.