De Geul zwemt vierde ronde in Nationale Zwemcompetitie

13 maart 2017 door Josette Huisman
De Geul zwemt vierde ronde in Nationale Zwemcompetitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrok de ploeg van de Geul naar Vlaardingen om daar de vierde ronde in de Nationale Zwemcompetitie te zwemmen. Het was een belangrijke wedstrijd, de ploeg stond bij aanvang op een “veilige” plaats om in de C-klasse te blijven maar het resultaat van deze vierde wedstrijd zou bepalend zijn. Helaas kon door ziekte niet met de allersnelste opstelling gestart worden maar de zwemmers hebben gezwommen voor wat ze waard waren. Het is nu afwachten wat de overige ploegen gedaan hebben.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor jongens junioren 4 en het Geulteam met Mats Schroots, Brandon Groeneveld, Menno Polder en Erik Verhagen zwom hier naar een 3e plaats.
De dames en heren hadden een zwaar programma met 200 vlinder, 200 wissel, 100 rug en 50 vrij. Bij de dames ging het brons op de 200 vlinder naar Zoë van Gool, de overige punten kwamen van Eline Molle. Op de 200 wissel en de 100 rug was er een 6e plaats voor Carmen Muilwijk, op de 50 vrij werd zij 4e. Zoë van Gool en Iris van Valen zorgden voor de rest van de punten.

De heren deden goede zaken op de 200 vlinder met een 2e plaats voor Ben Muller en een 3e plaats voor Max Muller, die zijn oude tijd met maar liefst 36 seconden verbeterde. Op de 100 rug was er goud voor Max, het brons ging naar Ivan van Omme. Ivan pakte op zijn beurt het goud op de 50 vrij en hier was het brons voor Max. Op de 200 wissel tikte Ben Muller als 2e aan en Ivan van Omme werd 3e.

In de categorie meisjes senioren werd Esmée Roodenburg op zowel de 200 rug als de 100 vrij 4e. Kirana Hoogenbosch voegde daar een 6e en een 5e plaats aan toe. Bij de jongens pakte Liam van Gool het brons op de 200 rug en op de 100 vrij was er een 4e plaats voor Aidan van Gool. Op de 200 rug werd Aidan 5e en op de 100 vrij tikte Liam als 6e aan. René Verhagen zette op deze twee afstanden 4 PR’s op de klokken.

Faustine Mussig haalde in de categorie meisjes jeugd een 5e plaats op de 200 school en op de 100 rug werd zij 7e. De overige punten kwamen op naam van Kyara Keizer. Bij de jongens zwommen Erik Verhagen en Menno Polder de punten bij elkaar.

In de categorie meisjes junioren 3 zwom Salomé van Loo een PR van 14 seconden op de 200 vrij en Dana Kleyn slaagde erin om 4 PR’s te zwemmen op twee afstanden. Daphne van Tilburg zwom de nodige wedstrijdpunten bij elkaar. Bij de jongens pakte Brandon Groeneveld het brons op de 200 vrij en werd 6e op de 100 school. Mats Schroots zwom op de 200 vrij 10 seconden van zijn beste tijd af en werd 7e.

De jongste meisjes zwommen 50 vrij, met een 3e plaats voor Lois van Valen, en 100 rug. Evi Kleyn zwom op deze twee afstanden 3 PR’s en Laura ’t Lam zette op de 100 rug een PR van maar liefst 20 seconden op de klokken. Dylan Groeneveld was goed op dreef in de categorie jongens minioren 6 met een 3e plaats op zowel de 100 rug als de 50 vrij.

De afsluitende estafette was een 4x200 vrij voor heren. Het Geulteam met Aidan van Gool, Ivan van Omme, Max Muller en Ben Muller werd hier mooi 2e.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.