Drechtstreek verslaat SC Everstein

13 maart 2017 door Josette Huisman
Drechtstreek verslaat SC Everstein

PAPENDRECHT - Dat het voor het elftal van coach Miguel Munoz geen makkelijke overwinning was op het fel strijdende SC Everstein mag wel blijken uit het feit dat Drechtstreek twee keer  terug moest  komen van een achterstand. Al in de zesde minuut van de wedstrijd keek het tegen  een 0-1 achterstand aan doordat Robbie de Roos handig gebruik maakte van de matige concentratie in de Drechtstreek defensie. Na die achterstand duurde het tot de 45ste minuut voordat Damien Vereecken de gelijkmaker in kon schieten.

De tik van de vroege achterstand leek toch snel verdwenen want Drechtstreek ging direct daarna vol in de aanval. Dat resulteerde een leuk kijkspel voor het publiek. Mark Kunst was een paar keer dicht bij de gelijkmaker. In de 18e minuut werd zijn mooie omhaal door de goed keepende Ricardo de Keijzer tot corner verwerkt en niet lang daarna scoorde Kunst zelfs, maar dit doelpunt werd afgekeurd. Na een half uur spelen zette Everstein korte tijd flinke druk op het doel van Marvin Otte maar ook drie hoekschoppen op rij konden door de blauwwitte defensie worden afgeweerd. Daarna pakte Drechtstreek het initiatief weer over en het wist zo veel druk te zetten dat de gelijkmaker steeds dichter bij leek te komen. Zo werd een keihard schot van Joey Hakkesteeg net tot corner getikt en kwam ook Damien Vereecken dichtbij die gelijkmaker. Drie minuten voor rust schoot Mark Kunst ook nog keihard op de paal totdat Damien Vereecken een uitstekend genomen vrije trap van Justin Blaauw achter de keeper kon schieten. Zo werd er gepauzeerd bij een 1-1 tussenstand.

Na rust voltrok zich een herhaling van de start van de eerste helft. Al na twee minuten stond SC Everstein weer voor. Nu was het Simon van Zante die op aangeven van Klaas Hazendonk de 1-2 kon scoren. Opnieuw deed Drechtstreek zijn uiterste best om terug te komen maar weer wist Everstein, dat over een heel goed middenveld beschikt, de Papendrechtse aanvallen te keren. Het duurde tot een kwartier voor het eind toen Martijn de Jong op onreglementaire werd gestuit in het strafschopgebied. De degelijk fluitende arbiter Niels Felix kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Damien Vereecken schoot foutloos de 2-2 binnen. Drechtstreek wenste zich niet neer te leggen bij een puntendeling en bleef vol in de aanval gaan. Ruim tien minuten na de gelijkmaker was het een fraai doelpunt van Joey Hakkesteeg dat de stand op 3-2 bracht. De wedstrijd leek gespeeld maar SC Everstein bleef knokken voor wat het waard was. Dat bleek niet voldoende te zijn want de Drechtstreek druk bleef onverminderd groot. Vlak voor het eindsignaal kwam zelfs nog de 4-2 stand op het bord te staan toen de bal via het been van Everstein verdediger Bryan Steen in het net terecht kwam. Het was jammer dat scheidsrechter Felix in de laatste minuten van deze spannende wedstrijd nog drie gele kaarten moest uitdelen aan Everstein spelers omdat die hun emoties niet onder bedwang wisten te houden.

Door de winst van IFC en van Wieldrecht en het verlies van De Alblas bij Groote Lindt kon Drechtstreek de derde plaats op de ranglijst van hen overnemen. De spanning in de top van de 3e klasse C blijft  groot omdat de onderlinge verschillen in de top-4 erg klein zijn. Komende zaterdag staat de topper IFC-De Alblas op het programma terwijl Drechtstreek in Ottoland op bezoek gaat bij het in moeilijkheden verkerende VVAC. Aanvang van die wedstrijd is 15.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.