Finaleplaats voor turnsters Olympia

13 maart 2017 door Josette Huisman
Finaleplaats voor turnsters Olympia

PAPENDRECHT - Anna Bakker en Vera Nederhof van GV Olympia Papendrecht hebben zich met podiumplaatsen geplaatst voor de finale 4e divisie van het district Zuid-Holland. Afgelopen zaterdagavond turnden zij hun plaatsingswedstrijd. Anna Bakker werd 1e met 44.483 punten en Vera eindigde als 3e met 43.366. Vijf turnsters uit deze wedstrijdronde junior E plaatsten zich voor de finale. Anna turnt dit jaar voor het eerst in de 4e divisie en met succes. Ze turnde zaterdag een zeer stabiele wedstrijd, want ze turnde op alle toestellen in de top 6. Haar beste resultaat was een 2e plaats op balk met 11.100. Vera maakte een foutje op brug weer helemaal goed op balk met een 11.033 en vloer (11.933). Helene maakte op balk een fout en kwam uiteindelijk 0,05 tekort voor een plek bij de beste 5: ze werd 6e met 42.308. Vera en Anna turnen hun districtsfinale op 13 mei. Voor de senioren 4e divisie (NTS D) Mayara van Eldik, Daphne Jongeneel en Noa van Dijk volgt de plaatsingswedstrijd op 6 mei.

Ivana Brugman turnde zaterdag haar 1/4 finale in Vianen bij de instap N2. Via de voorwedstrijden in de regio had ze zich hiervoor weten te plaatsen en dat was al een super resultaat voor deze jonge turnster. Ivana begon haar wedstrijd goed op rek. Bij balk had ze jammer genoeg een val, waardoor ze wat punten liet liggen. Op vloer liet ze een mooie oefening zien. Haar beste resultaat kwam op het laatste toestel sprong waar ze een gemiddelde van 13.234 haalde. Haar eindtotaal was niet genoeg om door te stromen naar de 1/2 finale.

In het Rayon Turn Toernooi kwam zaterdag het team verplicht B in actie. Zij verloren hun poulewedstrijd van OKK Ridderkerk. In de individuele uitslag staken Sterre en Febe er met mooie punten bovenuit. Zij werden 3e en 4e in het klassement.

Op de foto: Anna Bakker eindigde als 1e en Vera Nederhof als 3e bij de plaatsingswedstrijd 4e divisie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.