Scholierenverkiezingen op CSG De Lage Waard

07 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Scholierenverkiezingen op CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT - Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat, voor de 24e keer de landelijke scholierenverkiezingen. Deze schaduw verkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien, als jongeren het voor het zeggen hadden.

CSG De Lage Waard zal met ruim 250 leerlingen in de klassen 3 t/m 6 aan de scholierenverkiezingen deelnemen. De stemming zal plaatsvinden op 14 maart tussen 8:15 en 14:45 uur.

De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet waarmee zij hun stem kunnen uitbrengen. Een stembureau, bestaande uit drie leerlingen, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen.

De uitslag van De Lage Waard en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie in Den Haag. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.