PKC wint nipt van AW.DTV

06 maart 2017

PAPENDRECHT - Op zaterdag  reisde de selectie van PKC/SWKGroep naar Amsterdam om aan te treden tegen de rode lantaarndrager, AW.DTV. Toch geen ploeg om te onderschatten, want ondanks de zes punten, hebben zij het hun tegenstanders vaak erg lastig gemaakt door goed mee te scoren.

PKC startte met de herstelde Laurens, Danny, Olav en Johannis. Richard mocht vandaag op de bank beginnen. Nadhie zat in haar ‘gewone’ kleren op de bank naast Suzanne Struik die wel in sportkleren was gekleed. Lara, Maaike, Mabel en Zita mochten in de basis starten.

Voor de wedstrijd waren er interviews met onder andere de trainers van beide ploegen. Hierin was de verwachting dat er zeker geen punten in Amsterdam zouden blijven, maar niet zonder er vol voor te gaan.

AW.DTV begon scherp en tekende een 3-0 stand aan voordat PKC, pas na 2,5 minuut, de eerste bal door de korf zag vallen.
Het liep niet echt lekker bij onze ploeg uit Papendrecht. Schoten vielen niet lekker, rebounds werden niet gepakt en verschillende ballen vlogen onbedoeld over de lijn. Pas bij 4-4 stond het voor het eerst gelijk, maar de Amsterdammers namen toch weer de voorsprong. Toen Maaike de vijfde scoorde voor PKC, hadden ook vijf verschillende schutters gescoord.

Het scoringspercentage was 15%, voor een topploeg niet echt een mooi tussenrapport. Bij de 5-6, door het tweede doelpunt van Danny, nam onze groenwitte brigade voor het eerst een voorsprong.

Toch kwam de oudste korfbalclub door twee rake schoten weer op voorsprong. Daarna een opmerkelijk moment. Johannis, die vorige week ongenaakbaar stond te schieten, had nog niet één doelpunt gemaakt. Nu kreeg hij de bal om een strafworp te nemen, maar deze ging mis, een zeldzaamheid. Gelukkig maakte hij even later een mooie doorloopbal.

Het liep allemaal moeizaam bij de koploper, maar AW.DTV wist er niet echt van de profiteren. Twee gemiste strafworpen en veel doorloopballen die naast de korf werden gemikt zorgden ervoor dat de ruststand in ons voordeel was, 12-14.

Na de pauze waren het weer de hoofdstedelingen die de score openden en het verschil naar één punt brachten. Daarna werd het vizier bij PKC scherpgesteld en langzaam liep het verschil uit naar zes punten voor de titelkandidaat. De ploeg uit Amsterdam gaf echter niet op en scoorde driemaal achtereen.

Richard kwam Johannis vervangen en schoot direct zijn eerste bal raak. Carmen mocht het veld betreden voor Zita, die al de hele wedstrijd Ilona v/d Berg moest verdedigen en dat niet slecht deed, maar Ilona die er in totaal acht zou maken was goed op dreef vandaag. AW.DTV kwam in de flow zoals dat heet en scoorde liefst vijfmaal achtereen. Hierdoor werd het verschil teruggebracht tot één en je hoorde alle harten kloppen. Misschien die van mezelf nog het meest. Het zal toch niet?

Gelukkig, Olav en Laurens brachten het verschil weer op drie. Echter twee strafworpen later was het verschil weer gereduceerd tot slechts één doelpunt. De ademhaling was weer wat rustiger want de laatste strafworp moest genomen worden toen de teller al op 0 seconden stond. Opluchting bij PKC, ongeloof bij AW.DTV. Wat zaten die dicht bij een stunt vandaag. Een puntje zouden ze erg goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie. Wanneer zij echter dezelfde vechtlust laten zien in hun laatste twee wedstrijden, dan kunnen daar wellicht de broodnodige punten nog binnengesleept worden.

Het eindrapport van deze wedstrijd liet ons een scoringspercentage zien van 20% (27/132).
Met het kleinst mogelijke verschil gaan de punten dus toch mee naar huis.

Volgende week, 11 maart, weer een thuiswedstrijd, tegen KZ/Hiltex uit Koog aan de Zaan.
De laatste twee reguliere competitiewedstrijden worden allemaal tegelijk gespeeld, dus de aanvangstijd van deze wedstrijd is 20:00 uur.

Tekst: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.