Verdiende 1e plaats voor Isa van Swieten

28 februari 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Van 23 t/m 26 Februari werd op de Uithof in Den Haag de internationale Challenge cup verreden. Een wedstrijd vol met nationale en internationale toppers. Dit jaar is de wedstrijd gecombineerd met de finales van het Nederlands Kampioenschap en de A finales.

Isa van Swieten (13) uit Papendrecht wist zich in de voorbereiding en de selectiewedstrijden op een enkel puntje net niet te kwalificeren voor het NK maar ruimschoots voor de A finale.

In Den Haag reed Isa in de categorie Advanced Novice de A finale een prima kür met mooie dubbele sprongen en snelle pirouettes. Met een puntentotaalvan 26,26 na de korte kür ging Isa ruimschoots aan de leiding. Na de lange kür de volgende dag waarmee zij 45,19 behaalde was het puntentotaal 71,45. Hiermee eindigde Isa zeer verdiend op de 1e plaats. Duidelijk werd dat Isa op haar plaats zou zijn geweest in de finale van het NK en de trainingen zullen er het komende seizoen op gericht zijn haar weer op deze plaats in de competitie te krijgen.

De 13 jarige kunstrijdster komt uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht.
Bij de vereniging zijn alle faciliteiten aanwezig om kunstrijtalenten tot de top te laten komen. De wedstrijdgroep waaronder Isa traint daar bij het team van toptrainster Astrid Winkelman, zelf ook voormalig top kunstrijdster met haar roots in Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.