Djosh is de Willie Wortel van de Willem

27 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Djosh is de Willie Wortel van de Willem

PAPENDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - De afdeling Techniek van het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht heeft een technische uitdaging aangenomen. Via-via vernam techniekdocent René Kruik de wens van Emma uit Hendrik-Ido-Ambacht om zelfstandig met de fiets naar school te kunnen gaan. Dit lijkt zo gewoon………….

De uitdaging was om voor deze 9-jarige basisschoolleerling richtingaanwijzers op haar fiets te monteren. Dit was een wens van haar en haar ouders, omdat ze zelf niet in staat is om met haar arm richting aan te geven.

Er is hiervoor gebruik gemaakt van een bestaand draadloos systeem. Het doel was om er twee te plaatsen (voor en achter) en deze te koppelen aan een op afstand bedienbaar display op het stuur. De leverancier van dit product gaf te kennen dat dit niet mogelijk was.

Toen Djosh Schevers, een zeer gemotiveerde 4e jaars leerling elektrotechniek met veel elektronica-ervaring, dit van zijn docent hoorde, stond hij te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Het is Djosh gelukt om het systeem aan te passen. Met speciaal gemaakte metalen beugels is het geheel netjes op de fiets gemonteerd.  En straks in het voorjaar kan Emma veilig naar school fietsen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.