Eerste team Pascal wint voor de eerste keer dit seizoen

26 februari 2017

PAPENDRECHT - Het eerste team van Pascal heeft eindelijk een overwinning behaald.
Tegen het eerste team ven de IJssel werd een fraaie 5-3 score bereikt.

Vooraf was er nog enige hoop op behoud van het eerste klasserschap.
Er zou dan gewonnen moeten worden en Zwijndrecht 1 zou dan van SOF/DZP 1 moeten winnen.

Helaas bleek een dag later dat Zwijndrecht verloren had, zodat het eerste team zal moeten degraderen.

De eerste score kwam op naam van Meinte Smink Op bord 2 tegen Pim te Lintelo. In een Nimzo-indische opening kwam Meinte moeilijk te staan. Een opgerukte centrumpion bracht druk op de stelling.
Maar Meinte hield het hoofd koel en wist de pion uit te schakelen. Hier bood Pim remise aan,
wat na lang nadenken door Meinte werd geaccepteerd. (0.5-0.5)

Kees Brinkman was de volgende. In de ruilvariant van het Grunfeld-indisch kreeg Kees aan bord 5 het zwaar te verduren tegen Hans Lodeweges en moest een pion toegeven. Kees wist de meeste gevaren te tackelen, maar na complete afruil bleek de vrijpion op de a lijn buiten bereik van de koning de boosdoener te zijn. (0.5-1.5)

Aan bord 1 speelde Peter Kuijpers tegen Leon Jacobse en was er op gebrand om na 5 remises eindelijk eens te gaan winnen. Dat was hij wel aan zijn stand verplicht. Hij speelde in een gesloten siciliaan een aanvallende partij en bracht Leon onder zware druk. Hierdoor maakte de tegenstander een ernstige fout en kon opgeven (1.5-1.5)

Teus Dekker was verhinderd. Dit was voor Michael Bijkerk een reden om zich spontaan aan te melden als vervanger Gezien het ratingverschil van 400 punten zou je een snelle nederlaag verwachten. Maar Michael speelde fris en onbezorgd zijn befaamde Bijkerk opening ( 1.e3) en toonde geen enkel ontzag voor zijn tegenstander Justin Jacobse, die dan ook de handen vol had. Na afruil van een aantal stukken kwam er een eindspel op het bord van toren met paard en randpion van Michael tegen toren en loper en randpion van zijn tegenstander. In tijdnood vond Michael niet het juiste pad en verloor de pion en daarna de partij. Maar niettegenstaande een keurige partij (1.5-2.5)

Man of the match was duidelijk Cor Oliemans aan bord 6. Tegen Frank van de Pavoordt  ging hij al snel op koningsaanval met zijn twee paarden. Het was voor de toeschouwer heel leuk om te zien hoe de beide paarden elkaar ondersteunden.
(Voor Frank was het minder leuk). Met een pionoffer, dat door Frank werd aangenomen, bracht  Cor de overige stukken in stelling. Deze koningsaanval  was nauwelijks te pareren en bracht een fraaie overwinning (2.5-2.5)

Aan bord 3 speelde invaller Peter van Wermeskerken.   Zijn geliefde zwarte leeuw bracht hem niet helemaal wat hij er van verwacht had Hij moest een vooruit geschoven pion toestaan, die akelig in zijn stelling prikte. Toen hij daarna nog een tweede pion verloor zag het er duister voor hem uit. Maar Peter herpakte zich wist zij stukken optimaal te organiseren en toen zijn tegenstander in de tijdnoodfase niet meer de goede zetten vond kwam hij zelfs beter te staan. Een remiseaanbod werd door hem afgewezen, ·maar na algehele afruil bleven de kale koningen over (3-3)

Robin Bos op bord 7  speelde een keurige partij tegen Mick van de Berg. Na een Grunfeld indische opening kwam hij steeds beter te staan en won gedecideerd  (4-3).

Als laatste kwam Hans van de Beukel aan bord 8 uit. Tegen Leen Boonstra  hield gedurende de hele partij het beste van het spel. Hij won dan ook probleemloos zijn partij
Al met al een fraaie overwinning van 5-3 .De laatste match moet nog tegen mededegradant Zwijndrecht 1 worden gespeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.