Sandra Schot en Angelique Renard organiseren benefietavondwandeling in het kader van Earth Hour

24 februari 2017 door Ton Vermeulen
Sandra Schot en Angelique Renard organiseren benefietavondwandeling in het kader van Earth Hour

PAPENDRECHT - Sandra Schot is vrijwilligster bij Simba’s Adventures actieve en avontuurlijke hondenwandelingen (bekend van het TV lifestyle programma BinnesteBuiten). Samen met de Dordtse eigenaresse van Simba’s Adventures, Angelique Renard, organiseert ze een benefiet avond-wandeling door het Kralingsebos voor het Wereld Natuur Fonds. De wandeling vindt plaats op zaterdagavond 25 maart om 20:30 uur en valt samen met het WNF Earth Hour. Dit is het wereldwijde event van het Wereld Natuur Fonds, waarbij wordt gevraagd om één uur het licht uit te doen.

Het wordt alweer de tweede Simba’s Candle Light Walk, zoals ze deze wandeling noemen. ”Zelf ben ik geen vrijwilligster bij WNF,” vertelt Sandra. Maar ik draag wel veel goede doelen een warm hart toe en ook het WNF.”

Avontuur in het donker
Sandra en Angelique vertellen het volgende over de wandeling: “Deze bijzondere avondwandeling loopt dwars door het Kralingse Bos van Rotterdam waar wordt gestart aan de waterlijn van de gelijknamige ‘plas’. Hier hopen alle aanwezigen de skyline van de havenstad voor een groot deel zwart te zien worden.  Tientallen lampionnetjes, waarvan elke deelnemer er één krijgt, verlichten het pad en zorgen zo voor een vrolijk, bijna sprookjesachtig geheel. Ook de hond kan uiteraard zijn of haar steentje bijdragen door bijvoorbeeld een halsband of tuig te dragen met LED verlichting.  Met of zonder trouwe viervoeter. Iedereen wie de natuur een warm hart toedraagt is van harte welkom bij dit gezellige familie evenement.”

“Halverwege een spannende trail van circa 7 km is er een korte pauze bij een echte boshut waar er, naar wens, warme chocolademelk kan worden gedronken bij brandende vuurkorven én...is er een heel speciaal akoestisch en intiem optreden waarbij Earth Song van Michael Jackson ten gehore wordt gebracht!”Earth Hour
Angelique is vrijwilligster van WNF regioteam Rotterdam en Drechtsteden. Ze vertelt over het Earth Hour: “Earth Hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds voor onze aarde. Elk jaar eind maart is Earth Hour het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.”

WWF en klimaatverandering
"Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar WWF voor strijd.
En...het begint allemaal bij onszelf. Als we ons daarvan bewust zijn, geven we samen de aarde door! Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.”

Aanmelden kan via: info@simbasadventures.nl o.v.v. Simba's 'Candle Light Walk'. Deelnemende hondjes krijgen een leuke verrassing. Mensen krijgen lampion en honden een goodiebag en led verlichting. De inschrijvingskosten zijn € 7,50 per persoon waarvan € 5,00 rechtstreeks wordt gedoneerd aan het Wereld Natuur Fonds.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.