BinnensteBuiten maakt opnames van Simba's Adventures, met Sandra Schot

24 januari 2017

PAPENDRECHT - Simba’s Adventures, waarmee je actieve en avontuurlijke wandelingen met of zonder hond kunt maken, timmert flink aan de weg. Naar aanleiding van een artikel op Papendrecht.net zijn Angelique Renard en Sandra Schot benaderd door radio Papendrecht en nu ook door het NPO2 programma BinnensteBuiten. Sandra en Angelique zijn erg enthousiast over de opnames die het TV programma van hun Try out wandeling ‘Simba’s Adventures Happy Valentine’ heeft gemaakt.

“Eerst hebben we een stuk gewandeld met de redactrice van BinnensteBuiten, die ons hierover heeft benaderd”, vertelt Sandra. “We hebben haar de highlights van onze nieuwe wandeling ‘Simba’s Adventures Happy Valentine’ laten zien en ze was razend enthousiast.”

Inmiddels is ook een cameraploeg  naar Oosterbeek geweest voor de opnamen. “Wat een superleuke dag was het zeg”, blikt Sandra terug. “We zijn een hele ervaring rijker. Eigenlijk hadden we de perfecte omstandigheden: er lag sneeuw en er was een bijna strakblauwe lucht met een schitterende zon. Daardoor kwam alles zo mooi tot zijn recht. Toen we gingen lunchen begon het ineens behoorlijk hard te sneeuwen en hebben we daarna ook nog een gedeelte in de sneeuwvlokken gefilmd. Dat was bij een gebied wat ook wel klein Zwitserland wordt genoemd en leverde schitterende beelden op. Op de laatste filmlocatie, de heide, was de lucht weer opengetrokken en kwam wederom ‘t zonnetje weer om de hoek kijken.

We hebben wel eens vaker een tv opname meegemaakt in een studio, maar nu waren we zelf het middelpunt de hele dag en dat is toch een hele gewaarwording hoor.” Van de gehele filmdag, die om 9.00 uur begon en rond 16.15 uur eindigde (met een uurtje lunchpauze tussendoor), wordt er een item gemaakt van ongeveer 8 minuten. Dit wordt verwerkt in het programma.

De aflevering van het Programma BinnensteBuiten zal woensdag 1 februari om 18.50 uur te zien zijn bij NPO2.Hieronder beschrijft Angelique de geplande wandeling. Dit alles maakt nieuwsgierig naar de uitzending van BinnensteBuiten.

“Happy Valentine neemt je mee, terug in de tijd. De 19e eeuw om precies te zijn, waarbij we diverse landgoederen gaan bezoeken met wel heel speciale highlights…

De trail start vlakbij het voormalige landhuis van de familie van Eck die tot 1936 eigenaar was van Mariëndaal, een landgoed waar ons avontuur allemaal begint. Al snel bereiken we, na een korte boswandeling, een juweeltje wat centraal staat in dit liefdesconcept, ‘De Groene Bedstee’. Dit is een beukenhaag van maar liefst een halve kilometer lang die in 1865 is aangelegd in opdracht van de familie van Eck. Middenin deze ‘bedstee’ staat een Lindeboom die symbool staat voor de liefde. Geliefden konden, en kunnen tot op de dag van vandaag, eronder op een bankje zitten.

Langzaam aan klimmen we naar een niveau van 75 meter boven NAP. De Tafellaan, zoals dit hoogste punt wordt genoemd, maakt onderdeel uit van de Arnhemse stuwwal en is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Vanaf dit punt heb je een prachtig overzicht op de vallei vanwaar we enkele momenten daarvoor nog stijgend omhoog liepen. De naam ‘Tafellaan’ is ontleend aan de stenen tafel die hier staat. Het tafelblad is een beschadigde grafzerk, afkomstig van het vroegere klooster Mariënborn. De kelkafbeelding op de zerk geeft aan dat het om een priestergraf gaat.

We vervolgen onze weg langs idyllische boerderijen, statige bomenlanen met beuken van wel 30 tot 40 meter hoog maar ook uitgestrekte graslanden. In de bossen van Warnsborn wandelen we langs een ijskelder waar vroeger, toen er nog geen koelingsapparatuur bestond, natuurijs uit de winter werd opgeslagen. Hiermee werden in de zomer voedsel en dranken gekoeld. Tegenwoordig doet de ijskelder vooral dienst als winterverblijf van verschillende soorten vleermuizen.

Om het ultieme Valentijns gevoel compleet te maken kunnen uiteraard pittoreske waterpartijen en bruggetjes niet ontbreken aan de route. Vooral het Japanse Lariksbos van landgoed Vijverberg wordt gekenmerkt door fotogenieke sprengen met kleine watervalletjes welke ooit zijn gegraven door de kloosterlingen van Mariënborn.

Na afloop van de wandeling is er voor de liefhebbers aansluitend een high tea in Hoeve Klein Mariëndaal, een eeuwen oude boerderij die werkgelegenheid aanbiedt aan mensen die begeleiding nodig hebben.

Maar al veel te veel gezegd over deze romantische trail. Beleven is altijd leuker dan slechts erover lezen. Dus meld je snel samen met je partner, of juist als vrijgezel samen met je forever furry friend op vier pootjes.”

Meer informatie over Simba's Adventures vind u hier: www.simbasadventures.nl

Foto's: Simba's Adventures

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.