Topper Juul Franssen geeft Schooljudoclinics aan basisscholen

23 februari 2017

PAPENDRECHT - Op donderdag 23 februari vonden er in het Sportcentrum Papendrecht een aantal Schooljudoclinics plaats. Wethouders Kees Koppenol en Joke Reuwer waren hierbij aanwezig om de openingshandelingen te verrichten. Om het nog iets spannender te maken voor de kinderen was ook wereldkampioen Juul Franssen van de partij als entertrainer.

Drie keer verzorgde de befaamde judoka een ongeveer drie kwartier durend programma. Ze leerde de 516 leerlingen van de Papendrechtse basisscholen onder andere een aantal trucs, maar ook hoe ze met respect met elkaar om moesten gaan, door elkaar voor de wedstrijd te groeten en na de wedstrijd ‘af te groeten’, zoals dat heet met een judoterm.

De Schooljudoclinics werden gehouden met als doel de kinderen kennis te laten maken met de judosport.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.