Turnseizoen Olympia in volle gang

20 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Turnseizoen Olympia in volle gang

PAPENDRECHT - In de afgelopen twee weken hebben de turnsters van Olympia Papendrecht veel wedstrijden en activiteiten gehad. Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd in de turncompetitie van het Rayon Dordrecht. Bij de verplichte oefenstof wist het team van Britt Kok, Vera van Wijk, Anna den Boef, Phoebe Overhand en Demi van Tol (zie foto) de 3e plaats te behalen. Het tweede team van Olympia eindigde op een 10e plek. Zaterdagavond turnde ook de keuzeturnsters hun 1e turncompetitie. Mayara van Eldik, Daphne Jongeneel, Anna Bakker, Hèlène Borsje, Vera Nederhof en Noa van Dijk eindigde als 5e onder meer door sterke scores op balk. Uiteindelijk telt het eindresultaat na 3 wedstrijden.

In het Rayon Turn Toernooi turnde het team keuze B onder leiding van Alinda Korteland zich tijdens hun allereerste wedstrijd naar de winst tegen SVHB uit Hoogblokland. Deze turnsters maken dit seizoen de overstap van de recreatie naar de wedstrijdsport. De keuze A turnsters wisten ruim te winnen van Sparta Dordrecht tijdens een gezellige en sportieve wedstrijd. Het team verplicht A verloor hun eerste wedstrijd die ook tegen Sparta Dordrecht werd geturnd.

En afgelopen woensdag lieten de meiden van de turnselectie ook nog hun talenten zien tijdens het Sportgala van Papendrecht 2017. Aan het begin van de prijsuitreikingen en sportcomplimenten werd een spetterende demonstratie gegeven op de airtumbling. Ook de komende weken zijn er veel wedstrijden gepland. Zo gaan de turnsters van de 4e divisie op jacht naar een finaleplaats tijdens de voorwedstrijden van het District Zuid-Holland van de KNGU en ook in het Rayon Turn Toernooi gaan de wedstrijden na de voorjaarsvakantie weer verder op weg naar finaleplaatsen.

Op de foto: Aan het eind van de 1e turncompetitie was er even tijd voor een foto op z’n kop. Het team eindigde op een prima 3e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.