Boskalis neemt voor EUR 200 miljoen werk aan in Nederland

12 januari 2017
Boskalis neemt voor EUR 200 miljoen werk aan in Nederland

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft de afgelopen weken in Nederland een aantal middelgrote en diverse kleinere werken aangenomen met een totale contractwaarde van ruim EUR 200 miljoen.

Vandaag ontving Boskalis de opdracht voor de uitbreiding en verdubbeling van de Tractaatweg (N62) in de provincie Zeeland. De voorbereidende werkzaamheden starten in het voorjaar van 2017 en het project wordt in het voorjaar 2019 opgeleverd. Het project heeft een contractwaarde van circa EUR 30 miljoen. 

Tevens heeft Rijkswaterstaat vandaag het voornemen bekendgemaakt het contract voor de verruiming van de Twentekanalen fase 2 aan een combinatie van Boskalis en Van den Herik te gunnen. Het project is gericht op de verruiming van een drietal percelen van de Twentekanalen en is noodzakelijk om de bereikbaarheid van de regionale havens te vergroten en grotere binnenvaartschepen te kunnen accommoderen. De werkzaamheden zullen naar verwachting in de tweede helft van 2017 starten en uiterlijk in 2020 worden afgerond. Met het contract is een aanneemsom van ruim EUR 50 miljoen gemoeid, waarvan het aandeel van Boskalis 50% bedraagt.

De overige aangenomen werken betreffen de versterking van de Houtribdijk ter waarde van EUR 45 miljoen, twee kustsuppletieprojecten voor Rijkswaterstaat en een aantal kleinere wegenbouwgerelateerde projecten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.