Drukbezocht Rivas Leefevenement over gezond en langer leven

17 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Drukbezocht Rivas Leefevenement over gezond en langer leven

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep verzorgde onlangs in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ een Leefstijl-evenement. Veel bezoekers kwamen op de avond in De Palm in Papendrecht af. Thema van de avond was ‘Langer en gezonder leven: de blauwe zones’. Deze zones zijn vijf verschillende geografische gebieden waar bewoners veel ouder worden én langer gezond blijven dan de gemiddelde westerling. Jong en oud kregen praktische tips voor een gezonde leefstijl.

Gevarieerd programma
De bezoekers werd een gevarieerd avondprogramma voorgeschoteld. Spreker Lowie Van Doninck, onderzoeker bij de researchgroep Active Ageing van Avans Hogeschool, trapte af met een lezing over de Blauwe Zones. Van Doninck besprak onder andere de negen leefstijlen die in de vijf blauwe zones gemeenschappelijk zijn. Ook zoomde hij in op wat de bezoekers zelf kunnen doen voor een gezonde leefstijl. 
 
Workshops
Na de lezing konden de bezoekers kiezen uit zes interactieve workshops met diverse onderwerpen variërend van “Meer bewegen, minder trainen” tot “Mindfulness”. Tijdens de workshops deelden verschillende deskundigen praktische tips en adviezen die gemakkelijk in het dagelijks leven zijn in te passen. Bijvoorbeeld minder en gezonder eten, positief denken, stress vermijden, rust nemen en tijd maken voor familie en vrienden.

Evenementen-kalender
Het volgende evenement op de kalender van Rivas Leef& zal in het teken staan van het thema “Dementie verandert je leven”. Dit zal plaatsvinden in De Lockhorst in Sliedrecht op woensdag 7 juni aanstaande. Meer informatie en aanmelden kan via www.rivas.nl/eventleef&.

Fotobijschrift: Zelf aan de slag tijdens Rivas evenement ‘Langer en gezonder leven’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.