PKC wint zware uitwedstrijd van Blauw-Wit

13 februari 2017
PKC wint zware uitwedstrijd van Blauw-Wit

PAPENDRECHT - Op zaterdag 11 februari 2017 speelde PKC/SWKGroep een pittige uitwedstrijd tegen Blauw-Wit in Amsterdam. Even leek het erop dat de wedstrijd een tijdje uitgesteld moest worden vanwege stroomuitval in Bos en Lommer, maar gelukkig was dat probleem snel verholpen en kon de wedstrijd beginnen. PKC kwam slecht uit de startblokken; binnen een mum van tijd kregen ze al twee strafworpen tegen, die Marc Broere netjes benutte. Blauw-Wit kon toen via onder andere Mandy Koelman en Frank Mostard redelijk makkelijk uitlopen tot 6-2. Blauw-Wit behield de voorsprong, maar het verzet werd gebroken bij 11-11.

Ons eerste kwam meer in hun spel, met name Richard was in die fase goed. Na die 11-11 heeft PKC niet meer achter gestaan. Tijdens een mooie goal van Danny ging Laurens hard door zijn voet/enkel en moest hij, spijtig genoeg, het veld verlaten. Toen bleek maar weer eens de kracht van de brede selectie van PKC: Olav verving hem en scoorde vrijwel direct twee keer. Door de goals van alle PKC-mannen werd er gerust met een stand van 12-15.

Na rust ging PKC verder waar het gebleven was, maar Blauw-Wit bleef goed mee scoren. Pas vanaf 15-19 kon PKC zich ‘losrukken’ van de Amsterdammers door steeds op 4 of 5 punten voorsprong te blijven, maar dat bleek slechts tijdelijk. Bij een stand van 18-24 kwam ‘supersub’ Peter Scheek in het veld voor Momo Stavenuiter, waardoor hij tegenover Richard kwam te staan. Hij maakte bij de Reserves al veertien (!) doelpunten en zorgde ook in het eerste voor een kentering bij Blauw-Wit; aan zijn hand kwam Blauw-Wit namelijk terug tot 22-24.

PKC kon nog wel de voorsprong van twee punten behouden, alhoewel Blauw-Wit 7 minuten voor tijd nog akelig dichtbij kwam door een schot van Otto Fabius: 25-26. Loraine Vissers was ook erg belangrijk voor de hoofdstedelingen in die fase. Danny en Olav namen vervolgens het initiatief om het verschil terug te brengen naar drie, daar zaten weer een paar wonderschone acties tussen. Peter Scheek liet nog van zich spreken door nog drie doelpunten te maken, maar Richard stelde de overwinning veilig met twee loepzuivere afstandsschoten. Met een eindstand van 29-32 konden de punten gelukkig worden meegenomen naar Papendrecht. We kunnen ons gaan opmaken voor dinsdag; dan komt DSC op bezoek in de PKC-hal.

Auteur: Jorien Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.