Familie slachtoffer aanval TBS-kliniek vraagt om respect voor privacy

07 februari 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag is Arnd Otten, zoon van dominee Otten van de Elimkerk, aangevallen in een TBS-kliniek. Zondagmiddag is hij aan zijn verwondingen overleden.
Vele media hebben dit breed uitgemeten in hun uitgaven, wat het extra zwaar maakt voor de nabestaanden om dit verlies te verwerken. Papendrecht.net heeft er daarom de afgelopen dagen ook geen aandacht aan geschonken.

De familie ziet zich daarom ook genoodzaakt om het volgende persbericht uit te brengen, wat wij hieronder letterlijk weergeven:

"Wij zijn diep geraakt en intens verdrietig door het overlijden van Arnd. Wij willen dit grote verlies in rust met elkaar in privesfeer verwerken. Wij vinden steun bij familie, vrienden en God.

Als familie van Arnd voelen wij ons genoodzaakt om bij deze een expliciet verzoek te doen onze privacy en die van alle betrokkenen te respecteren. Dit verzoek geldt niet in het minst voor media en politiek. Wij willen zeker niet dat het persoonlijke verhaal van Arnd voor politieke doeleinden wordt gebruikt.

Wij begrijpen dat veel mensen, waaronder ook collega's, veel verdriet hebben, onze gedachten gaan naar hen uit.

Wij willen iedereen bedanken die de afgelopen dagen betrokken is geweest bij de zorg voor Arnd."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.