Drechtstreek wint bij koploper Wieldrecht

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Het is Drechtstreek gelukt om in de belangrijke eerste wedstrijd na de winterstop de volle winst binnen te halen in de uitwedstrijd tegen Wieldrecht. Wieldrecht liep hiermee tegen de eerste nederlaag van de competitie op. Beide elftallen kwamen enthousiast en fel uit de starblokken en al was het niet allemaal even fraai wat er op het zware veld werd gelegd, spannend was het wel. Drechtstreek slaagde er in het initiatief naar zich toe te trekken en was zeer op zijn hoede voor de twee snelle buitenspelers van Wieldrecht. Al in de vijfde minuut toonde Mark van Agteren zijn snelheid met een fraaie rush maar zijn bal kon onschadelijk worden gemaakt. Een groot deel van de eerste helft speelde zich dan wel af op de helft van Wieldrecht maar toch was het Wieldrecht dat het eerste scoorde.

In de 37ste minuut was het Terence Kliphuis die de bal met een fraaie lob over de uitgekomen achttienjarige doelman Geoffrey van Tuijl heen lepelde. Van Tuijl verving de geblesseerde doelman Marvin Otte. Het doelpunt kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen want veel serieuze kansen hadden de Dordtenaren nog niet gehad. Drechtstreek legde zich duidelijk niet bij de achterstand neer en het maakte kort voor rust zelfs de gelijkmaker. De grensrechter van Wieldrecht gaf echter aan dat er sprake zou zijn van buitenspel en de kalm leidende grensrechter Bos keurde het doelpunt af. Schoten op het doel van Martijn de Jong en Jillroy Ruiz gingen daarna nog rakelings langs en over het doel van keeper Frank Groeneweg.

Na de rust kwam Drechtstreek nog feller uit de kleedkamer, duidelijk niet van plan om zonder punten terug te gaan naar Papendrecht. Het gevoel leek te zijn ontstaan dat dit Wieldrecht te kloppen moest zijn. Toch kwam de eerste gevaarlijke kans weer van Mark van Agteren die de bal op het dak van het doel deponeerde. In de 57ste minuut was het eindelijk Drechstreek dat wist te scoren. Mark Kunst tekende voor de gelijkmaker door na een inworp vanaf de zijlijn de bal goed onder controle te krijgen en de bal over rechts in de korte hoek in te schieten, net buiten bereik van doelman Groeneweg. Nog geen tien minuten later was het opnieuw Mark Kunst die scoorde. Hij schoot de 1-2 nu vanuit het midden in de uiterste hoek van het doel.

Drechtstreek wist te voorkomen dat Wieldrecht nog terug kon komen. De defensie hield goed stand. Het enige echt gevaarlijke schot van Wieldrecht zijde kwam nog van Ferhat Kemaldar die in de 84ste minuut keihard in schoot maar zijn afgeketste bal leverde slechts een hoekschop op. Een minuut later mocht dezelfde Kemaldar blij zijn dat scheidsrechter Bos hem niet de rode maar de gele kaart toonde bij een keiharde aanslag op de benen van een tegenstander.

Saillant detail was bij Drechtstreek nog het debuut van de achttienjarige Thijs den Dunnen, neefje van Wieldrecht trainer John den Dunnen, die het laatste kwartier van de wedstrijd Rick Sieses verving.    
Met deze overwinning en het verlies van IFC stijgt Drechtstreek naar de 3e positie op de ranglijst achter Wieldrecht en De Alblas. Komende zaterdag is Drechtstreek vrij en de week daarna speelt het in Zwijndrecht de uitwedstrijd tegen ZBC’97.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.