Dijkdoorbraak 1953: nu 64 jaar later

03 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Dijkdoorbraak 1953: nu 64 jaar later

PAPENDRECHT - Fotograaf Wim Schut heeft weer een mooie serie foto's op zijn website geplaatst, nu over de herinneringen aan de Watersnood in Papendrecht. Op zijn website schrijft hij hierover onder andere het volgende:

"1 februari 1953. Watersnood. Ook bij Papendrecht brak de dijk door. Aan het Westeind/Noordhoek nabij de halte van de waterbus staat sinds februari 2003 een dijkpaal, waarmee de locatie van de dijkdoorbraak is gemarkeerd.

De dijkverzwaring in Papendrecht ging niet zonder slag of stoot. De noodzaak werd door alle partijen onderkend. De manier waarop leverde voldoende stof voor discussie....."

Klik hier voor de betreffende website van Wim Schut.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.