PKC verlengt samenwerking met trainers Elewaut en Den Otter

01 februari 2017 door Hennie van der Zouw
PKC verlengt samenwerking met trainers Elewaut en Den Otter

PAPENDRECHT - De Korfbal League is nog in volle gang, maar PKC kan met trots melden dat ook in seizoen 2017-2018 Detlef Elewaut en Remco den Otter onderdeel uit maken van de trainersstaf van de selectie.

Detlef Elewaut, sinds dit seizoen hoofdtrainer van PKC, zal ook in seizoen 2017-2018 hoofdtrainer van de selectie zijn. Remco den Otter vervult de rol van personal trainer en zal ook volgend seizoen in deze functie betrokken blijven bij de selectie. De huidige trainersstaf wordt op dit moment gecompleteerd door Daan Euser, die de coaching van het tweede team op zich neemt. Euser gaat deze rol niet meer vervullen tijdens het volgende seizoen, maar zal nog wel verbonden blijven aan de selectie.

De goede samenwerking en de toegevoegde waarde die de trainersstaf op dit moment levert, zijn voor het bestuur de redenen om de samenwerking met de trainers voort te zetten.

Detlef Elewaut: "Het is fijn te horen en te voelen dat de werking van de selectie van PKC/SWKGroep uitstekend loopt. Ik heb het dan ook enorm naar mijn zin, zowel op de vereniging als met de staf en de spelers. We hebben afgesproken dat we voor ten minste 1 jaar het werk gaan verder zetten. De selectie zou graag hun palmares op verschillende vlakken aandikken en evolueren als korfballers en korfbalteam. Wij zullen hun daarin dus met veel plezier verder in begeleiden."

Remco den Otter over het verlengen van de samenwerking: “Ik heb het erg naar mijn zin aan de Andoornlaan en ben blij met het vertrouwen dat de selectie en bestuur uitspreken door nog een jaar met mij verder te gaan. Op deze manier kunnen we doorgaan met de weg die we zijn ingeslagen. Ik hoop dat dit tot veel groei en successen mag leiden.”

Daan Euser zal volgend seizoen een stapje terug doen: "Doordat ik onlangs vader ben geworden durf ik niet met zekerheid te zeggen dat ik dezelfde tijdsinvestering en inspanning kan leveren als dat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Daardoor heb ik besloten om het komende jaar niet trainer/coach door te gaan."

Zowel Detlef als Remco benadrukken de fijne samenwerking met Daan,"Met spijt heb ik moeten vernemen dat Daan Euser wegens zijn pril vaderschap het wat rustiger zal doen. Wij hopen allemaal dat hij ook volgend jaar, hetzij op een ander domein, nog zal deel uitmaken van onze staf," aldus Detlef.
Daan blijft verbonden aan de selectie: "Het bestuur van PKC heeft gevraagd of ik op een andere manier eventueel nog wel een rol wil blijven spelen. Dat zie ik zeker zitten, want naast dat we een mooie groep hebben staan, bevalt de samenwerking met Detlef en Remco erg goed!"

PKC zal op zoek gaan naar een passende invulling voor de coaching van PKC 2.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.