Douwe Egberts Waardepunten sparen voor de Voedselbank

01 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Douwe Egberts Waardepunten sparen voor de Voedselbank

ALBLASSERWAARD - Voor de vijfde keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden weer bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie weer goed aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in de Alblasserwaard. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank. Koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. Als je van €40,- in de week moet rondkomen, staat een pak koffie niet op je boodschappenlijstje.

Actie in februari
Gedurende de gehele maand februari zal deze grootse landelijke inzamelactie plaatsvinden. Ook in de Alblasserwaard worden de punten ingezameld die ten goede komen aan pakken koffie voor de lokale voedselbanken. De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de actie wederom steunt en het eindresultaat met 15% zal verhogen.

Landelijk maar toch lokaal
Meer dan 7.500 vrijwilligers van meer dan 100 Lionsclubs en 55 voedselbanken dragen zorg voor de inzameling bij meer dan 1.000 inleverpunten in het gehele land.
In de West Alblasserwaard zijn Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier verantwoordelijk voor de inzameling die ten goede komt aan de voedselbanken in Papendrecht, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland.

Inzamelingspunten
Gedurende de maand februari zullen in de West Alblasserwaard inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen:
- In Alblasserdam bij CoopCompact van Es (Scheldeplein 5-11), Riens Gort Optiek (Makadocenter 38) en Cultureel Centrum Landvast (Haven 4);
- In Groot Ammers bij EMTÉ (Margrietstraat 1);
- In Nieuw-Lekkerland bij PLUS Van der Wal (Kleyburgplein 9-19) en Albert Heijn (Planetenlaan 35);
- In Papendrecht bij: De Lange Diervoeding (Winkelcentrum Westpolder), Sporttown (Winkelcentrum de Meent), MCD Oostpolder (Kombuis 2), Albert Heijn (Winkelcentrum Wilgendonk) en de Bethlehemkerk (van der Palmstraat 1);
- In Sliedrecht bij Albert Heijn (Burg. Winklerplein 24-28)

Geef uw D.E.- waardepunten extra waarde en doneer ze, het liefst geteld, via deze actie aan de voedselbank! Zoals vermeld verhoogt Douwe Egberts het aantal bij ons ingeleverde punten met 15% en wisselt ze in maart 2017 in voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbanken in Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Papendrecht. De koffie wordt vervolgens toegevoegd aan de voedselpakketten voor mensen die dat heel hard nodig hebben.

Namens de Lionsclubs en de Voedselbank hartelijk dank.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.