In memoriam: Chris Wijmans

01 februari 2017
In memoriam: Chris Wijmans

PAPENDRECHT - Op woensdagmiddag 1 februari is de bekende Papendrechter Chris Wijmans op 70-jarige leeftijd overleden. Hij leefde al vele jaren met een beperkte longcapaciteit en deze situatie was de afgelopen tijd steeds slechter geworden.

Chris was jarenlang correspondent en fotograaf van De Klaroen, waarvoor hij de Papendrechtse verslaggever was.

Chris is in 2008 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP) en de Culturele Adviesraad (CAR) en heeft binnen de CRP de sectie Muziek opgericht.
Als voorzitter van deze sectie heeft Chris o.a. de koffieconcerten "Aangenaam Goud" in de verzorgingscentra in Papendrecht opgezet en deze gemaakt tot het succes wat ze heden ten dage zijn. Daarnaast was Chris in alles wat hij deed enorm enthousiast en dankzij zijn bevlogenheid en immense netwerk zijn mooie dingen ontstaan.
In 2015 heeft Chris de CRP en CAR verlaten.

Chris Wijmans richtte in 2008 RTV Papendrecht op na de teloorgang van de vorige omroep, Salsa. Samen met een klein maar groeiend team werkte hij aan de organisatie en de verbouwing van het pand aan de Schoorweg. Op 18 juni 2011 begonnen de uitzendingen, eerst de radio, daarna ook tv. RTV Papendrecht is inmiddels in begrip in het dorp aan de Merwede.

Op 27 april 2012 ontving Chris voor zijn bijdrage aan de maatschappij een Koninklijke Onderscheiding.

Chris Wijmans schreef ook artikelen over de historie van Papendrecht, toen Papendrecht 900 jaar bestond. Met toestemming van Chris staan deze artikelen op Papendrecht.net, welke te bekijken zijn via www.papendrecht.net/900-jaar-geschiedenis-aan-den-dijk.html.

Verder had Chris een flinke fotodatabase op Internet staan via de link www.papendrechtinbeeld.nl

Papendrecht.net is dankbaar voor de uitstekende samenwerking van de afgelopen jaren en wenst de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.