PKC wint wederom van TOP

30 januari 2017
PKC wint wederom van TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 28 januari troffen de beide zaalfinalisten elkaar voor de tweede keer dit seizoen.
Bij PKC/SWKGroep bleven Nadhie en Danny den Dunnen aan de kant en bij TOP/Quoratio moest Nick Pikaar toekijken wegens een liesblessure.

Wie een zee aan doelpunten verwachtte kwam, zeker in het begin, bedrogen uit. Pas na tweeëneenhalve minuut viel de eerste treffer voor TOP, waarna in de eerstvolgende aanval Laurens namens PKC direct gelijk maakte. Daarna duurde het drie minuten voor het volgende doelpunt viel. De ploeg uit Sassenheim nam vervolgens de leiding en was op dat moment de bovenliggende partij. Opvallend was het hoge aantal eenschotsaanvallen en vooral het lage scoringspercentage van beide ploegen.

Of het door de spanning kwam, die bij sommigen toch wel zichtbaar was, weet ik niet, maar er waren veel verkeerde passes, waardoor al vroeg in de eerste helft een time-out werd aangevraagd door Detlef.

Nadat TOP een 3-5 voorsprong had genomen en even daarna tot 4-6 kwamen, vonden onze helden het wel even genoeg, gingen van 7-7 naar 11-8 en bleven aan de goede kant van de score. De ruststand werd bereikt bij 15-13 waarbij aan de Sassenheimse kant vooral Celeste Split de doelpunten verzorgde en aan PKC kant was Richard met 8 doelpunten de scherpschutter.

In de tweede helft leek het een heel andere wedstrijd. Johannis begon met twee doelpunten en na twaalf minuten had PKC er al zes inliggen tegen slechts twee van Mick Snel.

De zaal- en Europees kampioen kwam niet meer in de wedstrijd en PKC hield een verschil van zes punten in stand. Danny mocht zijn sprongkunsten nog vertonen en ook Carmen de Heer kreeg speelminuten. Het laatste deel was dan ook, in plaats van effectief scoren, meer gericht op het zo mooi mogelijk maken van doelpunten, anders was de dertig nog wel bereikt.
De eindstand van 28-21 was dan ook niet vertekend. Was vorige keer Johannis trefzeker en daarvoor Laurens, nu had Richard er 11 ‘ingekacheld’. Teamsterkte dus in de volle breedte.

Volgende week alweer een kraker in de top, dan reist de selectie naar LDODK in Friesland, die vast een revanche willen voor de nipt verloren wedstrijd in Papendrecht. De week er op volgt de altijd lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen Blauw-Wit. Pas op dinsdag 14 februari is ons vlaggeschip weer te bewonderen in de PKC-hal. Dan komt DSC op bezoek.

Tekst: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.