Lucas Janssen wint brons op Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor de jeugd

26 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Lucas Janssen wint brons op Nederlands Kampioenschap Veldrijden voor de jeugd

PAPENDRECHT - Lucas Janssen, leerling uit 2 mavo van het Willem de Zwijgercollege, deed afgelopen zaterdag mee aan het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in Appelscha. De 14-jarige Papendrechter rijdt zijn laatste seizoen bij de jeugd in het veld en gaat vanaf maart/april ook zijn laatste wegseizoen bij de jeugd rijden. Bijzonder is dat Lucas al in de rood-wit-blauwe trui mag rijden, omdat hij in juni 2016 in categorie 6 al kampioen was geworden.

Na zes overwinningen in het veld en daarnaast nog vele podiumplaatsen in dit seizoen, was Lucas erop gebrand om een goede wedstrijd te rijden. De jonge wielrenner, die kanshebber was voor een podiumplek, reed een sterke wedstrijd. Helaas viel hij twee keer, waardoor het moeilijk werd om nog voor goud te gaan. Lucas heeft hard geknokt en kon toch nog de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.