Yarden strikt Ali B. voor nieuwe campagne

26 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Yarden strikt Ali B. voor nieuwe campagne

PAPENDRECHT - Uitvaartorganisatie Yarden heeft haar nieuwe reclamecampagne gelanceerd. Met de campagne gaat Yarden door om de dood en het afscheid bespreekbaar te maken en mensen op te roepen om hun laatste wensen vast te leggen. Het authentieke en persoonlijke verhaal van Ali Bouali, beter bekend als Ali B staat centraal in de campagne. Ali heeft zelf ervaren hoe belangrijk het is om te weten wat de wensen van een dierbare zijn om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. 

Vervullen uitvaartwensen belangrijk voor verwerking verlies
Corine Verver van Yarden & Verver Uitvaartzorg uit Papendrecht is enthousiast: ‘Voor de verwerking van het verlies is het van belang om recht te doen aan de laatste wensen van de overledene. Op basis van ervaring en onderzoek weten wij dat veel mensen onbekend zijn met hun eigen uitvaart- en afscheidswensen en die van hun dierbaren. Nabestaanden hebben het dan extra zwaar met het regelen van de uitvaart, omdat zij niet weten of de uitvaart voldoet aan de wensen van de overledene. Het is goed dat mensen de dood bespreken en nadenken over hun uitvaartwensen, hierover praten met hun dierbaren en hun wensen vastleggen. Daar roepen wij in onze nieuwe campagne toe op.’

Ali B en zijn vader
Het persoonlijke verhaal van rapper, cabaretier en theatermaker Ali B staat centraal in de campagne. In een minidocumentaire vertelt Ali dat hij een periode weinig contact had met zijn vader, totdat zijn vader ernstig ziek werd. In de ziekenhuisperiode kwamen vader en zoon dichter tot elkaar, doordat ze van alles met elkaar bespraken. Ook de laatste wensen van Ali’s vader. Ali B heeft bij het overlijden van zijn vader ervaren hoe belangrijk het is om te weten wat de persoonlijke wensen van een dierbare zijn om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. Vanuit deze ervaring draagt hij samen met Yarden graag bij aan het vergroten van de bewustwording dat nadenken en praten over de dood en het afscheid erg belangrijk is voor het verwerken van een verlies.

De campagne is te bekijken op: www.yarden.nl/tvspot

Bron foto: Yarden

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.