Interculturele uitwisseling op het Willem de Zwijger College

26 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Interculturele uitwisseling op het Willem de Zwijger College

PAPENDRECHT - Maandag 16 januari stond op het Willem de Zwijgercollege voor de deelnemers van het project ‘De Willem Gaat Globaal’ helemaal in het teken van een interculturele uitwisseling. Voor de tweede maal bezocht een groep Chinese studenten de school. Zondagmiddag zijn ze aangekomen in Papendrecht en hartelijk ontvangen door gastgezinnen van de Willem. Voor velen een spannend moment, niet alleen voor leerlingen maar ook voor de ouders.

De gastvrijheid was hartverwarmend. Zo verbleven er bij een aantal gezinnen twee of drie studenten en bij één gezin maar liefst zes.

De Chinese studenten volgden op maandag een programma samengesteld door de leerlingen van de Willem die dit jaar voor Global Exploration naar Peru afreizen. De dag begon met een ‘speeddate’ waarbij de leerlingen in korte tijd veel over elkaar te weten kwamen: het ijs direct werd gebroken.

Het tweede lesuur bezochten de studenten diverse lessen om een beeld te krijgen van het Nederlandse onderwijs, gevolgd door een les Nederlandse taal. Zo werden de leerlingen van de Willem ook ondergedompeld in de Chinese taal en cultuur. Na een verbroederende speurtocht door de school genoten de studenten gezamenlijk van een Hollandse lunch.

Tijdens de proeverij maakten de Chinese studenten kennis met erwtensoep, rookworst, drop, stroopwafels en andere Nederlandse lekkernijen. Ook werden er deze dag Oud Hollandse spelletjes gespeeld en presenteerden de Chinese studenten hun land en werd er gedanst en gezongen.

Na deze gezellige en leerzame dag op school reisde de hele groep af naar Weert. Hier werd het ‘Global Exploration jaar 2017’ geopend. De leerlingen volgden hier trainingen en ontmoetten alle andere deelnemende scholen. Dit jaar zullen de leerlingen van de Willem hun wereldstage lopen in Peru.

De voorbereidingen voor deze stage zijn alweer in volle gang. Tijdens het open huis op 1 februari zullen de deelnemende leerlingen hun project promoten. Zij hopen ook op deze avond een deel van het sponsorgeld op te halen door de verkoop van lekkernijen en typisch Peruaanse producten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.