PKC wint ook negende wedstrijd, van DOS'46

23 januari 2017

PAPENDRECHT - Op zaterdag 21 januari speelde PKC/SWKGroep de negende wedstrijd van de Korfbal League, een thuiswedstrijd tegen DOS'46.

Als je kunt kiezen uit vijf heren en dan besluit om een international op de bank te zetten, dan is dat best een luxe.
Toch was het best verrassend dat Laurens deze keer op de bank bleef. Gewoon omdat het zijn beurt was vandaag.
En er was nog een verrassing bij PKC. Na lange tijd stond Suzanne Struik weer in de basis!
Vorige week had ze al meegedraaid met de reserves en deze week dus al in de hoofdmacht.
En het was even oefenen maar ze was zichtbaar blij toen ze haar eerste doelpunt maakte.

De wedstrijd startte direct met een storm aan doelpunten. Als PKC dacht dat DOS’46 zich gewillig zou laten slachtofferen, dan bleek het tegendeel. De noordelingen namen zelfs brutaal de voorsprong, maar de Papendrechters zetten dat snel weer recht en namen de leiding weer over. Maaike die tegen haar oude ploeg natuurlijk extra haar best deed maakte in die beginfase liefst vier doelpunten. Het aanvalspercentage van onze vrienden was in de beginfase hoger dan dat van onze helden maar dat veranderde ook snel.

Vlak voor rust kwamen de Nijeveners toch weer wat terug, zodat halverwege de stand 15-13 was.
Na rust ging het gevecht weer verder en bleef PKC wel aan de goede kant van de score, maar echt weglopen deed het niet.
Dat gebeurde wel in de eindfase toen veel ballen in ‘goud’ veranderden bij PKC.

Suzanne was inmiddels vervangen voor Nadhie die zo ook nog wat wedstrijdminuten kon maken.
Laurens bleef de bank warmhouden.
Johannes deed zijn naam eer aan en was ook weer op schot. Hij zou de wedstrijd eindigen met liefst tien doelpunten en een percentage van 43%.

Het leuke van wedstrijden met PKC is dat er zoveel smuldoelpunten en smulacties te zien zijn, maar ook bij DOS’46 waren zo nu en dan fraaie staaltjes te zien die de handen op elkaar brachten.

PKC wint uiteindelijk met 34-23.

Na deze negende wedstrijd van het Korfbal League seizoen is PKC dus exact op de helft met nog steeds de maximale score.
Volgende week weer een thuiswedstrijd en een mooi affice. Kersvers Europees kampioen TOP/Quoratio komt op bezoek. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden.

Tekst: Peter Besemer