Onderzoek nieuw tracé voor ondergrondse elektriciteitskabel nabij Molenpad

20 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Onderzoek nieuw tracé voor ondergrondse elektriciteitskabel nabij Molenpad

DRECHTSTEDEN - In het kader van het project ‘150 kV kabeltracé Alblasserdam – Dordrecht Merwedehaven’ onderzoekt TenneT TSO B.V. de mogelijkheden voor een nieuw tracé voor een ondergrondse 150 kV elektriciteitskabel.

Doel van de extra kabelverbinding is om de leveringszekerheid van energie in de Alblasserwaard te vergroten. Het onderzoek richt zich op de mogelijkheden voor een tracé in de directe omgeving van de bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding.

In het kader van de voorbereiding van deze kabelverbinding zijn diverse onderzoeken uitgevoerd. Omdat een aantal boringen langs het Molenpad in Papendrecht niet volledig kon worden uitgevoerd, worden globaal ter hoogte van de Grondmolen tot aan de Watermolen vijf proefsleuven gegraven om alsnog een goed beeld van de situatie ter plaatse van het Molenpad te verkrijgen.

De vijf proefsleuven worden met een midikraan gegraven langs het Molenpad. De onderzoeken worden in opdracht van TenneT door het bedrijf Antea Group in week 3 en 4 van 2017 uitgevoerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.