Extra filmvoorstelling voor Stichting Noodopvang van de film 'De Kinderen van Juf Kiet'

18 januari 2017 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Stichting Noodopvang Papendrecht organiseert op woensdag 18 januari een extra voorstelling in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam van de film 'De kinderen van juf Kiet' om geld te verkrijgen voor mensen in nood die geholpen moeten worden.

Een groot deel van de opbrengst van deze voorstelling gaat naar deze stichting. Zij zien zichzelf als een hulplijntje voor mensen die na jarenlange zwerftochten een 'welkom thuis' in Nederland vinden. En als een tijdelijke vriend voor hen die toch na alle procedures hier niet definitief kunnen blijven.

Hun werk concentreert zich op Alblasserdam en Papendrecht, maar ze zijn zeer bemoedigd door sympathie en support uit een groter deel van de Alblasserwaard.

Waar gaat de film over? Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Kiet is een lerares die je ieder kind toewenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost.

'De kinderen van juf Kiet' is een hartverwarmende, grappige en aangrijpende film; een film waardoor je je als kijker weer op de lagere school waant; een ode aan de juf die ieder kind verdient.

Klik hier voor een recensie van de film.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.