Noodopvang Papendrecht maakt doorstart

14 november 2012
Noodopvang Papendrecht maakt doorstart

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - De Noodopvang voor vluchtelingen in Papendrecht, de SNP, had vorig jaar nog drie gezinnen onder haar hoede. Inmiddels hebben alle gezinnen een verblijfsvergunning gekregen. In de laatste Nieuwsbrief van de SNP staat een vrolijke foto van een jong stel met bloemen en lachende gezichten (zie foto). Eindelijk kunnen ze verder met hun leven.

De SNP had het plan om zich op te heffen als alle gezinnen uit de Noodopvang een verblijfsvergunning zouden hebben. Dan zou de noodopvang namelijk niet meer nodig zijn, was het idee.

Tine Kouwenhoven legt uit:"Letterlijk éen dag na het goede bericht van het laatste gezin klopte via VluchtelingenWerk een dakloos gezin bij ons aan. Een ouder echtpaar, hun dochter en kleindochter van 6 jaar. Letterlijk een dilemma voor het bestuur. Informatie en overleg waren nodig, onder andere met VluchtelingenWerk en Woonkracht10, maar ook met sponsors. Die gelegenheid deed zich voor tijdens een bijeenkomst van alle diaconieën van PKN-kerken uit de classis Alblasserdam. Een aantal diaconieën riep ons op om toch door te gaan, wat gesteund werd door anderen. Er zou anders namelijk geen enkele opvang voor noodgevallen meer zijn in de regio. Een diaconale taak dus, die de SNP kan uitvoeren dankzij goede contacten met Woonkracht10.

Na zoveel positieve respons durfden we het aan om toch de werkzaamheden van de Stichting voort te zetten, zij het op een beperkte schaal. De naam van onze stichting is wel aangepast. Het is nu geen Stichting Noodopvang Papendrecht meer, maar Stichting Noodopvang Papendrecht/Alblasserwaard. De huizen van de noodopvang zijn tenslotte tegenwoordig in Alblasserdam en sponsors komen uit de hele regio.

Nieuwe sponsors zijn trouwens van harte welkom. Het nieuwe gezin wordt voor een deel gesponsord door de Armeense kerk in Rotterdam. Maar die kerk is maar klein en heeft weinig financiele mogelijkheden.
Het gezin is inmiddels erg blij met een woning. Ze ervaren het onderdak en de inrichting waarbij we konden helpen als gaven uit Gods hand", aldus Tine Kouwenhoven.

De Nieuwsbrief van de SNP kunt u lezen op www.noodopvangpapendrecht.nl. Het banknummer is 3781 11 493. Nieuwe sponsors worden verzocht een email te sturen naar onderstaand adres waarna ze geregeld via de Nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.