Subsidie voor oplaadpunten elektrische auto's bij bedrijven ook dit jaar beschikbaar

17 januari 2017 door Hennie van der Zouw
Subsidie voor oplaadpunten elektrische auto's bij bedrijven ook dit jaar beschikbaar

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht stimuleert duurzaamheid en energiebesparende maatregelen. Daarom stelt de gemeente opnieuw subsidie beschikbaar voor oplaadpunten voor elektrische auto’s op eigen terrein bij bedrijven in de gemeente. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot 1 december 2017 voor oplaadfaciliteiten die zijn aangelegd tussen 1 november 2016 en 1 december 2017. Budget is vooralsnog alleen beschikbaar voor de eerste vijf aanvragen.

Rietveld Ontwikkeling BV is een van de bedrijven die eerder van deze mogelijkheid gebruik maakte. ‘Nadat ik zelf een andere auto had aangeschaft’, zegt Arjan Rietveld, ‘en koos voor een elektrische wagen heb ik contact gezocht met de gemeente Papendrecht voor het aanvragen van subsidie voor een laadpunt. De procedure is heel eenvoudig. Je vult een formulier in, sluit de gevraagde stukken bij en je kunt de subsidie aanvragen, nadat het laadpunt is geplaatst door de leverancier van je eigen keuze. Het laadpunt voor twee
elektrische auto’s bij ons bedrijf bevalt prima. Ik kan andere ondernemers dan ook van harte aanbevelen gebruik te maken van deze energiezuinige mogelijkheid.’

Met de subsidie kan de gemeente voor 50% bijdragen aan financiering van oplaadpunten bij bedrijven. Hierbij geldt een maximum van 1000 euro. Bedrijven kunnen één aanvraag per bedrijfslocatie indienen voor een oplaadpunt. Bij de aanvraag moeten onder meer facturen, kentekenbewijs en eigendomsbewijs
of leasecontract van het elektrische voertuig worden overlegd.

Meer informatie en aanvraagformulieren kunt u vinden op de gemeentelijke website bij Ondernemen, via e-mail: a.groffen@papendrecht.nl of Gemeente Papendrecht t.a.v. mevrouw J.P. Groffen-Hopmans (Postbus 11, 3350 AA Papendrecht).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.