Geslaagde NL Doet bij Rivas in Papendrecht

14 maart 2016
Geslaagde NL Doet bij Rivas in Papendrecht

PAPENDRECHT - In de drie woonlocaties van Rivas Zorggroep in Papendrecht maakten vele handen licht werk. Vrijwilligers zetten zich tijdens NL Doet, op zaterdag 12 maart, in voor verschillende activiteiten voor de bewoners van De Markt, De Waalburcht en De Wieken. En de resultaten mochten er zijn.

Ieder jaar wordt in maart de grootste vrijwilligersactie van Nederland gehouden met NL Doet.

Vrijwilligers meldden zich aan voor een klus. Zij hielpen onder andere bij het schoonmaken en aankleden van de tuinen en terrassen van de locaties De Waalburcht, De Markt en De Wieken. ‘We waren daarom erg blij met alle aanmeldingen’, zegt Nadja Krijgsman, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘In totaal hebben deze dag 52 vrijwilligers zich ingezet bij Rivas.’

Activiteiten
In De Waalburcht werd een high tea voor de bewoners gehouden en in De Markt konden de bewoners dankzij de inzet van vrijwilligers genieten van een dansmiddag. In De Wieken was een optreden van het Pontonnierskoor en konden bewoners knuffelen met verschillende dieren tijdens de speciaal ingerichte ‘knuffelboerderij’.

Vrijwilligers
Deze dag reed door Papendrecht een speciale tuk tuk die mensen naar verschillende locaties bracht. Eén van de haltes was verpleeghuis De Wieken. ‘Geïnteresseerden hebben we verteld over vrijwilligerswerk in één van de drie woonlocaties van Rivas in Papendrecht’, verduidelijkt Nadja. ‘Niet alleen tijdens NL Doet, maar het hele jaar door maken vrijwilligers met hun inzet het verschil voor onze bewoners. We zijn daarom erg blij dat veel van de vrijwilligers er dankzij deze dag over denken om ook in de toekomst hun steentje bij te dragen als vrijwilliger.’

Foto 1 (Boven): Tijdens NL Doet reed door Papendrecht een speciale tuk tuk die mensen naar verschillende locaties bracht.

Foto 2 (Midden): In De Wieken was een optreden van het Pontonnierskoor

Foto 3 (Onder): De vrijwilligers hielpen onder andere bij het schoonmaken en aankleden van de tuinen en terrassen van de locaties De Waalburcht, De Markt en De Wieken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.